Svettigt värre

Inlägget skrivet: 2009-08-31 Klockan 15:25:13

*Puh* nyligen hemkommen från ett svettig pass på gymmet.
Blev 2 km på löpbandet och 30 min styrka.
Nu blir det till att hitta något ätbart.


Bye!

Sockerträsket

Inlägget skrivet: 2009-08-31 Klockan 12:20:20

Kom inte riktigt ur sockerträsket igår. Så det blev lite godis och nötter igår med. Men inte i de mängderna som igår i alla fall. Är förhoppningvis ur träsket idag. Om inte så får jag låtsas att jag är det.

Har ganska precis stigit upp och fixat frukost. Emil och Becky var här igår kväll. De och Fredrik spelade spel, medan jag var otrevlig och låg och tittade på tv. Emil gick runt 10. Becky stannade kvar och vi satt och tittade på Sagan om konungens återkomst.

När det var en timme kvar var vi tvugna och ge oss (mest för att Fredrik skulle upp och jobba idag) då var klockan 10-20 över 12. Så inte särskilt konstigt att jag sov så länge idag.

Ska försöka ladda lite nu. Ska sedan ta mig till biblioteket och från där vidare till gymmet. Om det så bara blir ett halvdant pass så är jag nöjd =D

En dum sak. Både jag och Fredrik har punktering på våra bakdäck. Idag visde det sig att Fredriks punktering berodde på att någon kört en skruvmejsel in i bakdäcket. Vem f*n gör så!? Vet inte om det är samma sak med min cykel, men gissar på att någon sabbat den med, för den stod nere vid stationen i några dagar *suck* Kan de inte gå och ha sönder sina egna grejor istället!

Dubbelt drubbel

Inlägget skrivet: 2009-08-30 Klockan 09:28:23

Igår blev inte den nyttigaste dagen precis. Åt både pizza, godis och nötter. Var visserligen "bara" en halv pizza för jag var inte alls sugen på det när jag väl började äta. Så nu vet jag att jag klarar mig utan pizza ett bra tag framöver  =D

Godiset var väl gott, men inte så gott som jag trodde det skulle vara.
Alltså klarar jag mig utan det också. I alla fall i sådana mängder som det blev igår. En tablettask och en klubba eller 30 g mörkchoklad är mer lagom mängd tycker jag.

Kom i alla fall upp i mina 10 000 steg och lite till igår. Hittade dock inget till Johan. Svårt att hitta presenter till killar tycker jag.

En dag närmre Jabba de Hutt och en dag längre ifrån She's so hot... *haha* ;-D


En morgonbild dagen till ära

Lördag 29 augusti

Ätit: Många kcal
Motion: Gick 45 min - 190 kcal
Steg: 12 249
Dagar utan godis: 0

Svullo

Inlägget skrivet: 2009-08-29 Klockan 09:08:19

Blir ingen vägning idag. Var på gymmet och igår =D så nu känns det som att varenda muskel har fyllt sig med vatten till bristningsgränsen. Vägningen får helt enkelt vänta en vecka till.

De övriga målen gick bra igår, borsett från att jag åt ett mål framför tv:n. Men det handlar ju i alla fall inte längre om att jag måste ha något att tugga på när jag sitter framför tv:n. Utan nu äter jag då jag är hungrig.

Blir nog inget gym idag, träningsvärk, men ska strax bege oss ut på en promenad. Sen ska vi till Kristianstad och leta present till Johan som fyllde 30 för några veckor sen... Uj, uj så gammal han är *haha* ;-D Satsar på att komma upp i 10 000 steg idag.


Fredag 28 augusti

Ätit: 1481 kcal
Motion: Styrka 30 min - 109 kcal
Steg: 5787
Dagar utan godis: 19

Ladda batterierna

Inlägget skrivet: 2009-08-28 Klockan 14:09:03

Laddar inför gymmet med en fejk-cappuccino. Heja, heja!!!


Leka frisör

Inlägget skrivet: 2009-08-28 Klockan 11:32:27

Att jag aldrig lär mig. Jag kan inte klippa mig själv! Det blir aldrig bra när jag gör det. Ändå envisas jag med att göra det minst en gång varje år sen jag gick i 4 typ. Undra om jag någonsin kommer lära mig.

Idag var det i alla fall dags igen. Försökte mig på att klippa lugg. Ser ut som en munk. Fast istället för skallig på toppen så har jag massa långt hår.


Slutade i alla fall i tid. Luggen är nämligen normallång och går tack och lov att gömma med hjälp av ett diadem och en halvflaska hårspray =P Blir väl till att beställa tid hos frissan om några veckor (då csn pengarna kommit). Så får vi se om det går att rädda.

Seg som gummi

Inlägget skrivet: 2009-08-28 Klockan 08:36:43

Blev inte många knop gjorda igår inte. Hade ingen motivation till något. Ville helst bara gå och lägga mig och sova bort dagen. Men jag stod emot den känslan och höll mig uppe.

Lyckades med alla mina mål igår.
Så det går helt klart framåt.

Men känner mig fortfarande som en fettklump a la Jabba de Hutt =P Får se om jag känner mig mindre så imorgon. I så fall kliver jag upp på vågen. Annars får den allt snällt vänta en vecka till.Torsdag 27 augusti

Ätit: 1375 kcal
Motion: Ingen
Steg: 2740
Dagar utan godis: 18

Frestelse

Inlägget skrivet: 2009-08-27 Klockan 08:59:08

Har lyckats bra ännu en dag. Gick ju som sagt till och med en liten runda. Maten gick det bra med, men än en gång åt jag kvällsmat framför tv:n. Men det är iaf det ända jag äter där, så ett steg i rätt riktning.

På kvällen igår spelade jag, Fredrik och Emil Ticket to Ride och Settlers (brädspel). Jag vann det första vi spelade =D Emil hade med sig cashewnötter med sourcream och bbq smak. Luktade alldeles underbart gott. Men jag lät bli dem, inte en endaste liten nöt slank ner i min mage. Jag stolt! ;-D


Älsklingen (och jag)

Onsdag 26 augusti

Ätit: 1340 kcal
Motion: Gick 30 min - 127 kcal
Steg: 6020
Dagar utan godis: 17

Trötter

Inlägget skrivet: 2009-08-26 Klockan 10:12:54

Var supertrött igår. Vet inte om det beror på att jag sovit lite halvdant de senaste dagarna eller för att jag dragit ner på maten. Kanske är en kombination av både. Hur som helst så blev det ingen promenad igår.

Däremot blev det en middagslur, någon timme efter lunch.
Den var inte planerad utan jag låg och lästa i Fredriks tidning Body och rätt som det var började ögonen och huvudet att kännas allt tyngre. La ner huvudet och stängde ögonen och på två sekunder hade jag somnat.Tror jag sov 30 min totalt. Var lite piggare sen, men inget energiknippe precis. Fick dock ihop 900 steg mer än igår. Tror att det hjälpte lite att jag flyttade ut datorn från tv-rummet. Blev fler rum att gå till och hokus-pokus hade jag fått ihop lite fler steg. Dessutom åt jag bara en måltid framför tv:n igår =D

Idag har jag dock varit duktig och kommit ut på en promenad. Gick 30 min och försökte intala mig själv att det var jättehärligt. Av någon anledning ville inte min kropp köpa det. I vanliga fall brukar jag vara helt full av energi efter mina promenader, särskilt efter ett längre uppehåll, av någon anledning blev jag inte det idag =( Aja, det kommer nog snart =D


Tisdag 25 augusti

Ätit: 1214 kcal
Motion: Ingen
Steg: 3069
Dagar utan godis: 16

Ok start på veckan

Inlägget skrivet: 2009-08-25 Klockan 08:59:29

Har äntligen en bra dag bakom mig =D Matmässigt iaf. Någon motion, eller rörelse, var det ju inte igår precis. Tvättade däremot två tvättar och såg till att fixa disken - verkligen jättejobbigt när man har diskmaskin ;-P

Klarade två av de tre mål, som jag satt upp för veckan, igår. Höll mig till mina kcal och till rätt antal måltider. Det jag inte klarade var att låta bli att äta framför tv:n. Frukost och lunch var inte framför tv:n men de tre mellanmålen och kvällsmaten var det.

Jag åt visserligen bara mat som jag skulle äta, men jag måste ändå vänja mig av med att äta framför tv:n. Annars blir det att jag alltid kommer vilja ha något att tugga på när jag tittar på tv.


Jag framför tv:n *haha*

Idag ska jag försöka ta mig ut och gå en runda. Är fint väder ute så det borde egentligen inte vara några problem. Får väl se till att hitta på ett ärende till affären eller liknande annars. Är enklare att komma ut då, har jag märkt.


Måndag 24 augusti

Ätit: 1347 kcal
Motion: Ingen
Steg: 2169
Dagar utan godis: 15

Halvt på G

Inlägget skrivet: 2009-08-24 Klockan 09:30:57

Igår mådde jag precis som jag förtjänade - pissdåligt. Maten blev alltså inte fullt så bra. Kriterierna var: något som stannar kvar i magen. Av någon konstig anledning var det pommes, chokladbollar och chips som uppfyllde dessa kriterier.

Det positiva helgen ledde till är att jag har dock fått nog av att se ut som jag gör. Nästan inga av mina kläder sitter som de ska. Och allt jag ser när jag tittar mig i spegeln är ett par enorma bröst. Jag förstår inte hur de har kunnat bli så stora. Allt som jag tar på mig som har minsta lilla urringning gör att jag ser vulgär ut *suck*

Men, men som sagt jag har fått nog av att se vulgo ut.
Därför räknar jag kcal nu.

Mina mål den här veckan är:

[_] Äta 1500 kcal/dag.
[_] Äta frukost, lunch, middag och 2-3 mellanmål/dag.
[_] Sluta äta framför tv:n.

Jämstält?

Inlägget skrivet: 2009-08-23 Klockan 02:29:00

Precis hemkommen från puben, blir det några stavfel ber jag om ursäkt (det beror inte på att jag är onykter utan jag är helt enkelt kass på att stava *haha*) Vilket fall som... Var, som sagt, på puben för en liten stund sen och jag och Emil satt på varsitt bord (stygga som vi var, Fredrik var duktig och stod upp). Så kom en vakt och tyckte att jag skulle sätta mig på en stol - han drog till och med ut stolen åt mig.

Jag tittade på Emil och pekade. Jag tyckte att om jag skulle sitta på en stol borde han också göra det. Emil är duktig och sätter sig på en stol självmant.

Jag pekar på Emil och tittar menande på vakten och vad får jag som svar?
Jo:! Åt dig drog jag ut stolen, men han fick dra ut stolen själv.

Tack så mycket för den då!

Biomys - Inglourious Basterds

Inlägget skrivet: 2009-08-22 Klockan 14:12:55

Jag och Fredrik bestämde oss för att gå på bio igår. Var tre filmer vi ville se - Public Enemies, GI:Joe och Inglourious Basterds. Av någon anledning var vi mest lockade att se Tarantinos nya film Inglourious Basterds.

Jag är inget fan till Tarantino direkt, har bara sett delar av Pulp Fiction och Kill Bill tyckte jag var så där. Men av någon anledning kändes det som att det var en film man måste se.

Och mycket riktigt den var bra! Mycket bättre än Kill Bill. Det var ett annorlunda sätt att skilldra andra världskriget på. Historien var ju visserligen fiktiv, men jag syftar främst på hur de olika karaktärerna framställdes och då framförallt tyskarna.Vissa grejor var lite äckliga så jag satt och blundade några gånger (jag är lite mesig när det gäller blod och sånt). Tänker inte säga mer om filmen mer än att jag rekomenderar er verkligen att se den.

Idag har vi varit och hälsat på Sarah och Henke i deras i hus. Skulle främst dit för att hämta en madrass till vår säng. Vi har två 80 madrasser, vilket är helt hopplöst för man hamnar bara i skarven hela tiden. Så visade det sig att Sarah hade en 160 madrass som de inte kunde använda eftersom de inte fick upp den för trappen.

Så var problemet löst för oss båda, de slapp ha den i garaget och vi fick en säng utan skarv =D Dessutom ville Sarah bli av med lite kläder som hon inte använder så jag fick två nya jackor och två tröjor. Helt perfekt, slipper jag köpa nytt =D

Just nu väntar jag på att Fredrik ska komma hem från Skafferiet.
Förhoppningsvis så får han en av alla sina gamla Kung-Fu grejor såld då också. Lite extra pengar sitter ju aldrig fel.

Ikväll sen blir det fest hos Klas J, nu jäklar ska jag fira min sista kväll som onyttig soffpotatis, eller näst sista blir det nog, jag lär ju inte vara allt för pigg på söndag ;-D


Punk

Motivationen kryper tillbaka

Inlägget skrivet: 2009-08-21 Klockan 10:07:22

Sakta men säker kryper motivationen tillbaka. Jag äter inte helt bra än. Har svårt att låta bli att äta en hel del extra framför tv:n på kvällarna. Det är något jag behöver jobba lite extra på. Men det jag äter på kvällarna är i alla fall inte godis, glass och kakor längre utan frukt och mat. Det är alltid ett steg i rätt riktning =D

Motionen är dock förtfarande mer eller mindre obefintlig. Tanken är att jag ska börja gymma i september igen och då köpa gymkort för ett halvår. Brukar känna mig mer motiverad att gymma under hösten och vintern. Hoppas att det blir så även i år.

Ska sätta mig ner och börja planera vad jag ska äta till lunch och kvällsmat. Ska även planera in när och vad jag ska träna nästa vecka. Samt lägga upp en plan för hur jag ska göra när sötsuget kryper sig på under kvällen.


Lite bilder från semestern

Inlägget skrivet: 2009-08-20 Klockan 10:50:59

Orkar inte skriva idag. Så här kommer lite bilder istället ;-D
(bilderna är klickbara)

Ekshärad
    
På väg till Ekshärad.  Fredriks pappas sambos stuga. Jättemysig...

                  
Fredrik på väg upp till stugan.   Jag vann i Skip-Bo


     
Vi duschade/badade i sjön och det är precis så kallt som det ser ut att vara.

  
Var ute med flotten två dagar. Första dagen var det blåsigt och kallt.
Andra dagen var det soligt och superskönt. Alla förutom jag fiskade.
Men det var inte mycket de fick upp.

Tjejdag i Växjö

Inlägget skrivet: 2009-08-19 Klockan 08:25:10

Var i Växjö igår. Träffade Marie och Jonna. Var tre år sedan jag träffade Marie sist. Kändes som att man blivit 10 år yngre hokus-pokus när vi gick där i stan... som tur väl var såg vi inte tio år yngre ut ;-D

Vi började med att äta lunch på Akropolis. Jonna och jag testade buffén, det var väl helt okej mat, Marie lyxade till det lite och tog fläskfilé med bearnaisesås.


Marie, Jonna, jag och Foxie på Akropolis
(klickbara bilder)

Sen gick vi och tittade lite i äfferer. Eller stod utanför dem. Jonna hade Foxie med sig (hennes lilla valp på 2 månader) så hon och jag turades om att stå utanför medan Marie provade kläder.

Efter det blev det en fika på Coop då det var det enda stället med uteservering - som inte var smockfull med folk. Vi väntade då även på att Kim skulle komma och hämta hunden, så vi kunde få lite hundfri shopping.

Det dumma var att deras uteservering låg i skuggan.
Så där satt man och prackade på sig massa kläder (jag hade Foxie i knäet som ett liten värmedyna) och så var solen bara några meter ifrån oss. Vi var dock smarta nog att flytta på oss till slut. När Kim väl kom och hämtade Foxie hade vi 30-40 min shopping på oss. Så det blev snabba puckar.

Vid sex övergav Marie mig och Jonna. Vi traskade sedan hemmåt Jonna och spenderade resten av kvällen tjattrandes framför tv:n om ditten och datten.


Liseberg 4 juli

Inlägget skrivet: 2009-08-17 Klockan 11:26:26

Här kommer bilderna från när vi var på Liseberg. Var kanonroligt! Tror nog att vi åker dit nästa år också =D
(bilderna är klickbara)

     
Filip på vägen upp    Framme!                         Filip och Fredrik precis innanför dörrarna

       
Himmelriket!           Hjälp!                               Woho! Vi överlevde!

 
Fredrik vann massa godis

Tillbaka från semestern

Inlägget skrivet: 2009-08-17 Klockan 11:15:37

Ja, då var man tillbaka efter tre veckors semester från allt. Har nog aldrig varit så onyttig och slö så många dagar i rad innan.

Är större än någonsin, men har ändå ingen vidare motivation till att sätta igång igen. Men det är bara till att köra igång på den nyttiga banan och hålla kursen så gott det går!

Har bestämt mig för att inte äta godis.
Har varit godis fri en vecka nu. Tror jag ätit godis nästan varje dag sen juni. Kommer ihåg under de åren jag inte åt godis då tyckte jag det var jättekonstigt att äta godis mitt i veckan. Tänk så fort man kan ändra sig, *haha* ;-P

Aja, idag blir det att äta så bra jag kan. Att räkna kcal då man inte är motiverad är som att be om att misslyckas. Däremot ska jag skriva matdagbok. Där jag ska skriva: när jag åt, vad jag åt, var jag åt och varför jag åt. Sen får vi se när jag sätter igång och räknar igen.