Motivation?

Inlägget skrivet: 2009-02-27 Klockan 13:14:49

Blä, var tog min motivation vägen? Har ett konstant sug och inte alls lust att röra på mig. Den här veckan var det bara måndag och tisdag som gick bra. Idag kommer dessutom Jonna och Tette över och Filip  (min lillebror), så blir väl inte världens nyttigast helg kan tänkas.

Siktar på att börja räkna kcal på söndag och väga mig nästa fredag. Är medlem på måbras lättviktarna nu. Fick ett halvår med deras tidning och en pilates-/gymboll för 200 kr, tyckte jag var lagom mycket.

Läser era bloggar men har ingen ork att kommentera just nu. Men heja, heja frikst humör!!!

Återkommer på söndag. Med laddat batteri och ett j*vla-anamma-tänk ;D

Några steg i rätt riktning

Inlägget skrivet: 2009-02-24 Klockan 18:07:09

Imorse satt jag framför datorn och konstaterade att det var 1,5 h tills jag skulle gå till tåget. Tänkte att jag skulle hinna ner till gymmet och köra ett pass på ca 30 min om jag gick nu. Satt en stund till och velade sen bestämde jag mig. Jag gick till gymmet!!! =D Sprang 15 min och styrketränade 10 min, men det viktiga är inte tiden. Det viktiga är att jag bröt mitt stilla sittande mönster!

Efter gymmet vart det att gå hem, dusha och gå ner till stationen (åt frukost innan gymmet). Men tro inte att det duktiga är slut ännu. Nej, för jag gick nämligen från Universitetet ner till centrum sen när vi slutat vid 15, så ytterligare 35 min motion. Var Edona som tyckte vi skulle gå när det var så underbart väder. Kan inte annat än säga: Tack Dåna! Var jättehärligt och trevligt!

Maten går för övrigt bra den med. Imorgon kommer jag dock ta ett litet avsteg då vi ska ha kick-off på Akropolis, god mat och lite dricka. På torsdag blir det tillbaka till rätta takter igen.

Ps. tror allt det var du Dåna som avslöjade 7 sanningar om sig själv Ds.

Mål vecka 9

Inlägget skrivet: 2009-02-23 Klockan 14:35:12

Har bara tre mål den här veckan. Måste ju gå ut lugnt nu när man har hamnat lite off...

Mål vecka 9
  1. Träna 3 ggr (styrketräning, spinning eller löpning)
  2. Frukt istället för godis
  3. En portion per måltid


Utmanad av Elina

Inlägget skrivet: 2009-02-23 Klockan 13:51:34

Jag har blivit utmanad av Elina

Regler
1. Länka till den som utmanade dig.
2. Berätta sju personliga sanningar om dig själv.
3. Utmana sju personer i slutet av ditt inlägg
4. Skriv ett meddelande i de sju personernas bloggar, så de uppmärksammar att de blivit utmanade!

Sju sanningar om Anneli
  1. biter på naglarna, värst är det när jag är stressad
  2. kan vissa dagar äta som tre fullvuxna karlar som inte sett mat på hur länge som helst
  3. tycker det är jobbigt att prata i telefon (övar på detta)
  4. blir nervös så fort jag ser en polis (var nog kriminell i mitt förra liv)
  5. har bara ett par jeans i min garderob som passar
  6. städar väldigt sällan, typ en gång i månaden
  7. är en riktig soffpotatis, slår lätt rot, bekväm som få

Jag fuskar lite. Den som känner sig manad kan ju göra detta. Kul att reflektera lite över sig själv =D

C-uppsatsen får vänta

Inlägget skrivet: 2009-02-23 Klockan 09:23:14

Pratade med min handledare i lördags och han trodde inte att jag skulle hinna bli klar till onsdag. Han tyckte jag skulle satsa på att skriva klart så gott som allt om två veckor och då ha en handledarträff (min sista). Det var helt enkelt för mycket att fixa till, attans battans =P

Såg till att umgås med folk i helgen, i lördags med Fredriks mamma, sen min mamma och man och igår med Fredriks mamma igen och på kvällen med Päran och Carita. Insåg att jag inte har lust att sätta c-uppsatsen framför allt längre, så Joacims (min handledare) förslag att satsa på att vara så gott som klar om två veckor låter allt bättre.

Satsar nu på att komma tillbaka till mina hälsosamma vanor (vilka är som bortblåsta sen två veckor bakåt) och så ska jag se vem man ska övertala så att man kan gå upp med uppsatsen i juni, istället för att behöva vänta ändå till augusti. Nu blir det träna, äta bra, umgås med folk och plugga lite mer lagom (trodde aldrig jag skulle säga det =P)

Det verkar gå åt h-vete

Inlägget skrivet: 2009-02-20 Klockan 14:58:22

Upptäckte precis att jag fått mejl från min handledare (jag håller på och skriver c-uppsats) igår. Han hade läst min halvfärdiga uppsats och skrev att vi måste träffas.

Shit i h-vete!!!
Jag är antagligen helt ute och cyklar då!!! Men har ju ingen chans att träffa honom förrän på måndag (om inte han har tid och lust i helgen, inte särskilt troligt) och uppsatsen ska ju vara inne onsdag kl.12!!!

Om han inte kan mejla ut vad han vill säga kommer jag inte kunna skriva på hela helgen. Och måste då även offra tisdagens föreläsningar för att bli klar med uppsatsen, om jag ens har chans till att bli det.

Fan, varför kan jag inte planera bättre!!!


Mår illa nu... Tror jag ska gå och lägga mig i sängen och dö.

Snabbt inlägg

Inlägget skrivet: 2009-02-16 Klockan 11:57:49

Helgen gick inte så bra matmässigt, men den var mysig. Veckan i sig gick rent kasst träningsmässigt, tränade bara i söndags.


Den här veckan kommer jag inte räkna kcal för jag har fullt upp med att få klart min c-uppsats, plus allt annat plugg som måste göras. Ska försöka klämma in några tränigspass... Förhoppningsvis är det lite lugnare nästa vecka så jag kan börja räkna och träna ordentligt igen.


Någon undrade hur lång jag är, svar: 160 cm.

Selling beer or what?

Inlägget skrivet: 2009-02-13 Klockan 12:17:02

Haha, hittade den här bilden på mig och Jonna från när vi var ute förra helgen. Sjutton vad man ser ut =P


En veckas vila

Inlägget skrivet: 2009-02-13 Klockan 09:07:07

Igår fyllde min storebror år och jag lyckades faktiskt få iväg ett sms på rätt dag. Problemet med mig är att jag vet exakt vilka datum alla fyller år MEN jag brukar glömma att det är just det datumt den dagen. Igår kom jag på det då jag skulle dra bort gårdagens blad från almanackan, för för en gångs skull hade jag koll på vilken veckodag det var (brukar jag också ha problem med) och då så stod den där 12:an och bara skrek till mig Joakim fyller år!!! ;D

På tal om något helt annat, nu får det vara slut på vilandet!!! Idag ska jag ta mig ner till gymmet då Fredrik kommer hem. Har inte rört på mig sen i lördags och det är riktigt, riktigt illa. Har däremot lyckats hyfsat med maten. Igår blev det dock för mycket till kvällsmat, för det dröjde för lång tid mellan lunch och mellanmål, vilket gjorde att jag var jättehungrig till kvällsmaten. Dessutom dröjde det med kvällsmaten och jag orkade inte vänta på att potatisgratängen skulle bli färdig så det blev mackor och yoggi istället.

Jag har verkligen jättesvårt att äta bra när jag äter mackor och yoggi, särskilt då jag är hungrig. Allt blir liksom alldeles för gott. Och söt yoghurt är ju hur mumsigt som helst, tyvärr. Åt upp det sista av yoghurten idag och jag har konstaterat att det inte blir någon mer yoghurt med socker i för min del på ett tag; alldeles för gott. Får bli naturell yoghurt med färsk frukt eller frysta bär i istället.

Beställde, för att tala om något nästan helt annat, böcker från adlibris här om dagen nämligen:


Styrketräning: en anatomisk guide


Och Fitnessförlagets träningsdagbok (en till mig och en till Fredrik, nu jäklar ska vi träna!!!)


Mat onsdag den 11 februari och torsdag den 12 februari













J*vla snöoväder

Inlägget skrivet: 2009-02-11 Klockan 08:54:26

Var inställd igår på att jag skulle ut och springa idag. Är ju inte så mycket snö ute så det ska nog gå bra. Får akta mig för hala fläckar bara. Men vad händer? Jo, det börjar snöa som f*n hela natten/morgonen!!! *suck* Aldrig i livet att jag springer i massa snö =( Blir till att sitta vackert hemma på stolen och plugga och helt enkelt vänta tills dess att gymmet öppnar.

Har föresten skaffat en ny sport-bh och löparstrupor så jag måste ju verkligen testa dessa genom en löptur, eller måste och måste. Aja, det får la bli en tur på löpbandet då. Så drygt att gymmet inte öppnar förräns 12 på onsdagar, det är ju den dagen jag brukar ha samlat ihop mig och insett att jag vill ner och träna =/

Dag 1 avklarad

Inlägget skrivet: 2009-02-10 Klockan 19:36:32

Woho! Första dagen utan skräp. Blev lite för mycket chili con carne och pizzasallad, men fortfarande hundra gånger bättre än igår. Blev dock ingen träning idag heller, får se till att göra något imorgon. Önskar att snön kunde försvinna så att jag kunde börja springa ute igen... Aja, får se vad jag hittar på imorgon, men något blir det.

Var föresten hos Päran och Carit och den lilla tjejen igår. Spelade Spank the monkey. Jag vann en gång så jag var nöjd ;D

Mat tisdag den 10 februari

Frukost: 200 g lättyoghurt vanilj, 20 g müsli
Lunch: 50 g pasta (okokt vikt), köttfärssås, 1 morot
Mellanmål: 2 skivor kornelle, färskost, 2 skivor skinka
Mellanmål: Lite vitkål
Middag: Chili con carne, pizzasallad, 2 skivor italienskt lantbröd, lätta, 1 glas fun light appear
Kvällsfika: 1 blodgrape, 1 fusk-cappuccino, 2 sukketter, 1 glas fun light appear

Back to basics

Inlägget skrivet: 2009-02-10 Klockan 10:43:01

Hade jättekul i fredags! Var som mest 16 pers i pappas lilla lägenhet eller ja 17 om man räknar med pappa som drog sig tillbaka till sitt rum. Tack, pappa för lånet av lägenheten!!!

Spelade lite Gutiar Hero 3 och jag kickade ass ;D Skulle gått till DeLuxe sen på kvällen/natten, men de har något emot Fredrik; påstod att han var för full och att han inte fick komma in förräns om en halvtimme. Eftersom det var andra gången detta hände, vill bara poängtera att han inte var särskilt full och absolut INTE för full, så gick vi (jag, Fredrik, Jonna, Tette och Daniel) till Grace istället och hade kul =D

Fredagen gick för övrigt nästan som planerat, förutom att jag tog ett chips och åt en fjärdedels pizza som nattmatt. Lördagen gick åt skogen, likaså söndagen och gårdagen var inte mycket bättre den inte.
Jag och Fredrik har därför bestämt oss för att ha en skräp-fri vecka, ska alltså inte äta:
  • godis
  • chips
  • nötter
  • pizza
  • hamburgare
  • kakor
  • bullar
  • glass
  • och liknande
Dessutom ska vi inte väga oss och inte räkna kcal. Det är back to basics nu; frukost, lunch, middag och 2-4 mellanmål, inget krångel.

Klara, färdiga, gå!

Inlägget skrivet: 2009-02-06 Klockan 12:49:33

Kom iväg till gymmet. Blev 15 min på löpbandet med hastighetsökning på 0,5km/h varje 2,5 minut. Så totalt 5 ökningar, började på 10 km/h och slutade således på 12,5km/h. Lagom jobbigt och skööönt som attans. Sen blev det en halvtimme benträning, ökade de flesta av vikterna, kommer troligtvis ha grym träningsvärk imorgon =D



Håller just nu på att göra iordning allt för att köra iväg til Växjö. Kommer ju, som jag sagt innan, bli alkohol ikväll. Kanske blir pizza till kvällsmat, får se... Men något extra utöver det blir det inte, punkt slut. Sen ska jag se till att förbränna så mycket jag bara kan på dansgolvet ;-D

Vägning v.6

Inlägget skrivet: 2009-02-06 Klockan 08:34:02

Blev som väntat ett litet plus. Faktiskt hamnade jag på den vikten jag trodde (eller iaf hoppats på).
Vågen sa 62 kg, alltså +0,3 sen förre veckan.




Startar om min viktminskning nu. Mitt mål är att gå ner 0,5 kg/vecka. Lyckas jag med det så kommer jag väga 54 kg i slutet av maj =D

Har varit så pass mycket duktigare den här veckan så jag vet att jag kommer klara av den här helgen mycket bättre än den förra. Dessutom tycker jag att jag klarat de dagarna som hittills varit bättre än förra veckan. Jag kan alltså klara en vecka galant. Nästa vecka blir det inget festande så då ska jag göra en perfekt vecka. Sen hoppas jag att det bara rullar på ;-D

Trött men stolt

Inlägget skrivet: 2009-02-05 Klockan 20:56:00

Så trött idag. Hoppar innebandyn, den börjar ju inte förens 21 och jag tror faktiskt att jag ska gå och lägga mig med en bok efter "Du är vad du äter", alltså om några minuter. Försökte energi-boosta lite och dämpa mitt sötsug innan. Det blev därför lite för många kcal (eftersom jag inte orkade iväg och träna bort det). Men det är fortfarande så mycket bättre än förra veckan. Jag är stolt över mig själv =D


Sammanfattning torsdag:
Träning:

Ingen

Plugg:
1 h

Mat:
1808 kcal

Frukost: 195 g filmjölk, 20 g müsli
Mellanmål: 1 apelsin
Lunch: 1 vårrulle, 150 g broccolimix, 120 g jasmineris, 30 g thai sweet chilisås
Mellanmål: 3 torkade fikon
Mellanmål: 1 skiva kornelle, 13 g Skippy
Kvällsmat: 130 g spagetti, köttfärsås, 100 g broccolimix, 20 g ketchup
Kvällsfika: 2 torkade fikon, 125 g fryst mango, 265 g mild vanlij yoghurt, 5 dl fum light appear

Jag ser det snöar

Inlägget skrivet: 2009-02-05 Klockan 09:01:50

det var väl TRÅKIGT!!! Blä, blä!!

Usch, jag är så trött på vintern nu. Huden blir helt uttorkad, man fryser och det är iprincip omöjligt att sätta näsan utanför dörren (om man vill ha den kvar)... Okej, är väl inte riktigt så farligt, men jag vill ju ha vår NU!!!

Glömde säga att jag var jättestolt över mig själv igår. Hade köpt min choklad och mina kolor på Maxi. Sen gick vi in på Lidl och jag var sugen på något. Stod och tittade på godis, kakor, bullar, glass och allt möjligt liknande MEN jag sa: "Nej, du har köpt ditt godis och du ska bara äta godis på lördag." (ja, hemskt nog pratade jag med mig själv =S). Men som sagt inget extra godis eller annat skräp blev köpt.



Nu gäller det bara att äta bra idag och fram till fredag kväll. Kanske blir pizza då och sen bir det alkohol, ska hålla mig borta från chipsskålen och nattamat dock. På lördagen sen blir det tillbaka till bra vanor och jag ska se till att röra på mig, annars kommer jag aldrig ha "råd" med mitt godis. Håller alla fingarar och tår jag har för att jag ska lyckas med detta.

Blev totalt vila

Inlägget skrivet: 2009-02-04 Klockan 20:04:20

Blev ingen motion alls idag, istället åkte vi till Hässleholm och handlade lite. Fredrik hämtade mig på stationen sen åkte vi direkt ner. Köpte Guitar Hero 3 med trådlös gitarr på Maxi åt bror min och passade även på att köpa lite (okej ganska mycket) dricka till festandet i helgen =D Självklart blev det hamburgare på McDonald's, men jag tog minimorötter istället för pommes *klapp på huvet*

Köpte även det godiset som jag ska äta på bion på lördag. Blev en 30 g Marabou Premium (70% kakao) och 4 rollo kolor, blir totalt 324 kcal!!! Inte klokt att det lilla kan vara så mycket, måste verkligen se till att äta bra och röra på mig så jag kan äta godiset sen. Men det är det värt... tror jag ;-P Köpte även lite jordnötssmör att ha som vardagslyx, mumsigt värre...

Det godaste jordnötssmöret *mumsfilibabba*

Blev klara med grupparbetet idag, så skönt. Imorgon och på fredag blir det allt till att göra något på C-uppsatsen, måste bli klar!!! Och nu blir det tv....


Sammanfattning onsdag:
Träning:
Ingen

Plugg:
6 h självstudier och grupparbete

Mat:
1317 kcal


Frukost: Havregrynsgröt, 10 g linfrön, 65 g lättmjölk
Lunch: Havregrynsgröt, 10 g linfrön, 2 skivor roast'n toast, 10 g lätta, 2 skivor cognac medwurst, 1 apelsin
Mellanmål: 1 äpple
Kvällsmat: 1 McFest, 1 påse minimorötter, Coca Cola Zero
Kvällsfika: 1 skiva Kornelle, 10 g jordnötssmör


Sammanfattning tisdag:
Träning:

Cyklade 25 min
Sprang 1 varv runt på Klinten på 13 min 53 sek (2163 m. snitthastighet: 9,35 km/h)
Styrka 35 min - mage o rygg
= 433 kcal

Plugg:
4-5 h

Mat:
1646 - 433 = 1213 kcal

Frukost: Havregrynsgröt, 10 g linfrön, 105 g lättmjölk
Mellanmål: 1 äpple
Lunch: Kycklingwok, 120 g ris, sallad
Kvällsmat: 2 roast'n toast, 2 knäckebröd 4 skivor cognac medwurst, 16 g Lätta, havregrynsgröt, 102 g lättmjölk,
2 ägg, 1 apelsin, 1 fusk-cappuccino, 4 suketter, 2 torkade fikon

Extra vilodag och byte av vägdag

Inlägget skrivet: 2009-02-03 Klockan 18:31:19

Just det ja, efter att det den sega rundan så konstaterade jag att jag måste ha minst en vilodag till. Så denna veckan blir det onsdag, ska ändå vara i skolan och göra grupparbetet då, lär vara rätt mör efter det. Med vilodag menar jag att bara gå en promenad eller två (för den som undrade).

Har dessutom bytt vägdag nu. Från onsdagar till fredagar. Pojkvännen har till och med gömt vågen för att vi bara ska väga oss en dag i veckan. Får se till att jag inte vet var den är för då kommer jag bara plocka fram den iaf. Fuskade ju igår när jag var på gymmet. Gick och ställde mig på vågen i tjejernas omkläddningsrum. Inga roliga siffror så det blir att hålla sig i skinnet till på fredag och hoppas på bättre resultat då.

Träklossar till ben?

Inlägget skrivet: 2009-02-03 Klockan 17:27:27

Kan ju lugnt säga att det kändes så när jag sprang idag. Har nog aldrig gått så dåligt för mig, eller jo kanske första gången jag sprang där =/ Kändes iaf som mina vader var gjorda av träklossar, kompakta sådana, kunde knappt lyfta dem. Men jag tog mig runt på 13 min och 53 sek, vilket blir en snitthastighet på 9,35 km/h. Inte särskillt bra =P

Vet ett antal saker det dåliga resultatet kan ha berott på:
1. Jag sprang 30 min igår
2. Jag mitt pucko cyklade med opumpade däck, växlade ner så lite som möjligt och trampade på som en galning i uppförsbackarn precis innan man kommer fram till spåret...
eller
3. Jag har helt enkelt kass konditon och behöver träna mer

Haha, jag tror självklart mest på de två översta ;-P


Efter bravaden att ta mig ett runt ett helt varv, cyklade jag hem igen, bytte kläder och sen gick jag till gymmet. Där blev det 35 min styrketräning - mage och rygg. Sen knatade jag hem, duschade lääänge, gluffsade i mig en macka, slängde i första tvätten och så satte jag mig och läste lite (plugg så klart ;-D).

Har dock gjort en rejäl tabbe idag. Skulle ringt och kollat om jag kunde intervju någon på vägverket (skriver om kommunikationspolicy, -strategi och -plan i skolan) och jag glömde helt bort det... Känner mig så dum nu. Förlåt gruppen!!!


Det fixar sig ju alltid, men jag känner mig ändå så dum. Aja, är bara att köra på med det andra jag skulle göra.
Hmm... borde äta kvällsmat snart. Men vad???

Peppa peppa peppa

Inlägget skrivet: 2009-02-03 Klockan 12:42:51

Försöker ladda för att orka ta mig ut och springa en runda. Ska springa runt Klinten hade jag tänkt. Det jobbigaste är att ta på sig kläderna och ta de där första stegen ut genom dörren. Särskillt som jag måste cykla upp till spåret först, tar väl 10-15 min. Hade varit trevligare om solen sken. Nu gör den inte det, men jag ska ta mig attsingen komma ut ändå!

Så dags att klä på sig och bege sig nu, inte sen. NU!!!



Ge mig ljus

Inlägget skrivet: 2009-02-03 Klockan 08:00:26

Boooring!!! Jag vill ha ljust nu! Så tråkigt att det fortfarande är mörkt när man går upp. Trött idag, hade jättesvårt att komma upp ur sängen. Men vid 7-tiden kom jag upp till slut. Såg till att plocka upp mina träningskläder från igår och gjorde frukost. Och nu är det snart dags att sätta igång och plugga... Ska bli så roligt ;-P


Gårdagen gick nästan som planerat. 10 min mindre styrka... a just det ja, och så fattas det några timmar plugg =P
Men, men får väl ta igen det så gott jag kan idag.



Sammanfattning måndag:
Träning:

Sprang 30 min (sträcka: 5,29 km. snitthastighet:10,58 km/h)
Styrka 20 min
= 359 kcal

Plugg:
4 h grupp och självstudier

Mat:
1707 - 359 = 1348 kcal

Frukost: 1 lingon grova, 45 g keso mini
Lunch: Ugnspannkaka m. skinka, 30 g lingonsylt, sallad
Mellanmål: 200 g lättmjölk, 20 g müsli
Mellanmål: 1 apelsin
Kvällsmat: Kycklingwok, 120 g ris, 20 g ketchup, 1 glas coca cola zero
Kvällsfika: 1 lingon grova, 10 g lätta, 2 skivor cognac medwurst, 110 g filmjölk,
2 torkade fikon, 5 g linfrön, cornflakes och havregryn, 1 glas coca cola zero

Träningsplan och mål v.6

Inlägget skrivet: 2009-02-02 Klockan 19:46:50

Mål v.6
  1. Kcal-fritt fredag kväll
  2. Följa träningsplaneringen
  3. Äta för 1300-1500 kcal måndag-torsdag och lördag-söndag
    (efter att jag räknat bort för träningen)
  4. Plugga 5-6 h mån-fre
  5. Äta max 100 g godis EN dag i veckan

Träningsplan v.6

Måndag: Springa 30 min
Styrka 30 min

Tisdag: Springa 30 min
Styrka 30 min

Onsdag: Gå 30 min

Torsdag: Gå 30 min
Innebandy 30-45 min

Fredag: Springa 30 min
Styrka 30 min

Lördag: Gå 45 min

Söndag: Cross-trainer 15 min
Styrka 30 min

Dags igen

Inlägget skrivet: 2009-02-02 Klockan 15:19:46

Japp, då var det dags igen. Ny vecka och massvis med saker att göra.

Har precis kommit hem efter ett svettigt pass på gymmet *tummen upp för mig* Sprang 30 min på löpbandet först. Planen var att efter det köra 30 min styrketräning, men 15 min in på styrketräning blir gymmet invaderat av gamla tanter och farbröder. De var överallt och jag vill ha plats när jag är i gymmet. Därför blev det bara 5 min till sen tog jag mitt pick och pack och stack =P

Undrar om artikeln som var om hon den 70-åriga tanten har påverkat de gamla till att komma och röra på sig. Nog för att jag sett gamla där förr (vad hemskt det låter, men de är ju gamla) men aldrig så många på en och samma gång... hmm....

Fick Body idag, äntligen! Hade visst varit problem då man bestälde över nätet och betalade direkt med kontokort... Men de har ändå skött det bra sen Fredrik ringde till dem, så jag kan inte vara sur.

Fräsch söndag

Inlägget skrivet: 2009-02-01 Klockan 10:22:03

Idag är en ny fräsch dag. Bortglömt är det som hänt (torsdag, fredag och igår gick i överflödets tecken). Idag blir det att plugga och tvätta. Låter väl inte så där jättespännande, men det är ju iaf något att göra ;-P

Ska även försöka planera plugg, mat och träning för nästa vecka, iaf de första dagarna. Vet att fredagen kommer bli en fridag kcal-mässigt för då ska vi ut och festa. Det är först när festandet börjar som fridagen börjar. Jag kanske ska kalla det frikväll/-natt istället???



Heja, heja, friskt humör!!!