Tillbaka!

Inlägget skrivet: 2009-03-31 Klockan 10:29:18

Jepp, jag är tillbaka! =D
Gårdagen gick jättebra. Tåget var sent och bussen var full så det blev att gå upp till universitetet. Sen gick jag även därifrån med Myran, så fick ihop 60 min promenad. Det var jättehärligt väder ute, fast blev ganska ofräsch om man sägre så, men det var det klart värt =P Och maten gick även den kanonbra.Måndag 30 mars 09
Träning:
Gick 60 min
Ätit: 1323 kcal
Sparat: 126 kcal

Grattis Sillen!!!

Inlägget skrivet: 2009-03-27 Klockan 16:31:00

Idag fyller min kära gamla vän Sillen (Jonna) år!
Grattis, grattis!!! Ett år närmre döden gumman...
Kunde inte bestämma vilken bild jag skulle ta. Så det blev några stycken ;-D


Riktigt gammal bild (snälla slå mig inte)


Jonna på Halloween         Jonna på 80-talsfesten


Tihi

Grattis gumman!!!! Imorgon blir det party! =D


Heja oss! ;-D

Paus till måndag

Inlägget skrivet: 2009-03-27 Klockan 08:10:29

Ja, inte gick gårdagen som jag hade tänkt, men sak samma. Kör paus hela helgen och kör igång igen på måndag.
Ha en bra helg!

Godisgris!

Inlägget skrivet: 2009-03-26 Klockan 08:30:09

Attans battans. Sprang omkring i affären igår för att hitta något att ha till mellanmål. Dum som jag var köpte jag bara en läsk, hade för svårt för att bestämma mig. Detta resulterade i att jag blev godissugen och sen gick dagen utför =P
Först lite lösgodis, tre müslibars och lite av Fredriks chips, efter det en halv ask sura björnar och 50 g choklad, efter det 2 korvar med bröd och sist men inte minst 1 våffla med gräddglass och sylt. Min mag vart helt överfull efter detta och jag mådde skitilla. *ööörk*


Aja, ny tag idag. Så får vi hoppas på att det blir ett litet minus till imorgon iaf, även om jag inte tror det. Vet att helgen inte kommer gå så bra. Får se om jag kör nya tag på söndag eller måndag... Har redan planerat vad vi ska äta nästa vecka. Ska bara se till att planera in träning och pluggande så kan jag vara lugn ;-D

Ut i solen ska vi gå

Inlägget skrivet: 2009-03-25 Klockan 08:17:10

Idag vaknade jag lite i 6 av att det började ljusna ute. Var så härligt att vakna på det viset. Ville egentligen inte gå upp, men samvetet gnagde lite. Ligga kvar i sängen (eller jag menar soffan) när det är så fint väder ute, att jag inte skäms av blotta tanken.

Kom upp och konstaterade att en del av snön låg kvar och att det var -9,5 grader ute... Brrr... Var till att pälsa på mig så mycket jag bara kunde. Sen blev det 45 min promenad runt sjön. För en gångs skull blåste det inte, så det var superskönt =DIdag trillar mitt lilla CSN-bidrag ner i kassen, trevligt trevligt. Och Fredrik får sina pengar, så nu blir det till att handla mat och leta present till bror min och Sillen. Ujujuj, vad ska man köpa??? =/

Snart dags att bege sig upp till universitetet, blir till att leta färger hela dagen till en hemsida vi ska göra. Det låter kanske inte så svårt, men det är mycket svårare än man tror.

Happy birthday!!!

Inlägget skrivet: 2009-03-23 Klockan 20:22:15

Lillebror fyller år idag! Hela 19 år har han blivit nu, så stor så ;-D Blev en halvtårtbit idag. Lyckades ändå hålla mig till mina kcal och spara 63 st. *tummen upp* I helgen kommer det dock inte gå lika bra med kcal:en. På fredagen ska vi nämligen fira bror min och på lördagen ska vi fira Sillen. Party, party!


Vaknade imorse och såg att det var alledels underbart väder ute, så pojkvännen och jag gick ut och gick en runda. Jag hade tänkt gå runt 60 min. Men så blev det inte då Fredrik började må illa av hunger när vi gått en stund. Blev bara hälften så lång runda som jag tänkt mig, men men det blev ju iaf en runda.

Nästan perfekt

Inlägget skrivet: 2009-03-22 Klockan 19:46:11

Blev några få kcal för mycket idag, dessutom blev det 6 godisbitar. Men jag är superdupernöjd med veckan, trots att jag "bara" klarade av ett mål (att träna 5 dagar).Maten flöt på bra och jag sparade 126 kcal mån-tors. Tog ut hälften av det på fredagen och hälften på lördagen.
Totalt blev det 53 kcal för mycket den här veckan, men med tanke på att jag bara kan få ihop 189 kcal/dag i motionskcal lär det ha jämnat ut sig gott och väl =D

På väg...

Inlägget skrivet: 2009-03-21 Klockan 22:02:20

mot en perfekt vecka =D Ska alldeles strax gå och lägga mig och jag har skött mig kanonbra. Hållt mig till mina kcal varje dag. Gör jag det även imorgon, samt tränar och låter bli godis, har jag klarat av alla mina mål för veckan. Wei vad jag är bra!


Vägning v.12

Inlägget skrivet: 2009-03-20 Klockan 15:22:39

Samma vikt på vågen som förra veckan. Ska väl inte klaga, skötte mig ju inte fre-sön förra veckan så +/- 0 får jag vara nöjd över. Har skött mig bra den här veckan och kommer fortsätta med det, så nästa vecka väntar jag mig ett trevligare resultat ;-D


Start: 65,0 kg
Dagens vikt: 64,1 kg
Veckans minus: +/- 0,0 kg
Totalt minus: -0,9 kg
Mål: 54,0 kg
Kvar till mål: 10,1 kg


Spring Anneli! Spring!

Inlägget skrivet: 2009-03-18 Klockan 10:48:48

Jag var faktiskt ute och sprang idag! =D Jag är så imponerad över mig själv. Har haft någon sorts inre spärr som gjort att jag inte vill jogga/springa inne i byn, utan det ska antingen vara i löpspåret eller på löpbandet. Men idag klev jag över den spärren, visst jag var inte inne i "centrum" av vår lilla håla och sprang, men ändå ute bland hus och folk.


Kan ju hjälpt att jag var ute halv 7 och att det inte var så mycket folk ute då. Mötte en del bilar men inte så mycket cyklister och gångtrafikanter, tar det som att det var en bra tid att springa där jag sprang, om jag inte vill synas av allt för många.

Kom 4,2 km på 25 min och 43 sek, så det var ingen hög hastighet (snitt: 9,8 km/h), men det var alldeles lagom jobbigt. Mitt mål just nu är att kunna springa 5 km på 30 min. Så först och främst måste jag orka springa 30 min, vilket jag tror jag kommer klara nästa gång jag springer, för att sedan öka hastigheten något (snitt måste upp till 10 km/h)

Mål v.12

Inlägget skrivet: 2009-03-16 Klockan 19:08:46

Mina mål vecka tolv
  1. Äta godis en dag
  2. Träna/röra på mig fem dagar
  3. Hålla mig till mina kcal varje dag


Fyra av sju

Inlägget skrivet: 2009-03-16 Klockan 09:45:53

Helgen gick väl inte riktigt som jag hade tänkt mig. Det blev ingen träning och jag åt fel hela helgen. Däremot gick den här helgen mycket bättre än många andra har gjort och tittar man tillbaka på hela veckan så är jag helnöjd.

Måndag-torsdag gick bra både mat och träningsmässigt och det är jag så glad över. Åt inget onödigt och rörde på mig varje dag, trots att jag inte hade lust att göra det varje dag.

I fredags åt jag godis och det var den enda dagen förra veckan som jag åt godis =D Veckorna som varit har jag ätit godis 3-4 dagar, ca 1 kg totalt. I fredags var det bara en halv påse Gott & Blandat. Åt dessutom en liten skål med popcorn, i vanliga fall brukar jag äta 2-3 ggr så mycket popcorn. Helt skjukt hur mycket jag brukar trycka i mig egentligen.


På kalaset i lördags blev det lite för många kakor då jag inte åt någon lunch innan. På vägen hem blev det en Maxbox, hemma ost & kex, vindruvor och lite nötter. Men jag är nöjd ändå.

Igår, söndag, var vi och hälsade på hos mamma och då blev det kex med ost och marmelad. Väl hemma blev det mackor med ost och en inte allt för nyttig kräftröra, kvällsmat var fläskfilé i dragonsås och klyftpotatis och kvällssnacks var frysta bär med marsánkräm. Visst det är inte så nyttigt att äta marsánkräm men jag är så nöjd över att vi inte gick och köpte massa extra godis, chips eller liknande.

Sammanfattningsvis en bra vecka som jag ska se till att göra ännu bättre! ;-D

Dags att växa upp

Inlägget skrivet: 2009-03-13 Klockan 10:10:10

Grrr.. knappt några pengar och inga fina kläder som passar och så ska jag på 50-års kalas imorgon.

Har de senaste åren insett att jag fattas några viktiga basplagg i min garderob. Jag har till exempel inte en enda kofta men miljontals huvtröjor och t-shirtar dessutom består min "byxsamling" av nästan enbart jeans, ser ut som en tonåringsgarederob och jag är för sjutton 22 år! Dags att växa upp lilla vän =P

Jag känner att det inte riktigt passar sig att komma i huvtröja, t-shirt och jeans på 50-års kalas. Så idag blir det till att växa upp och leta upp något snygg basplagg, som passar till någon av mina trehundra korta kjolar, då jag bara har ett par byxor som passar, ett par jeans så klart =P


Så här brukar jag se ut. Inget fel i vanliga fall, men inget för 50-års kalas...

Vägning v.11

Inlägget skrivet: 2009-03-13 Klockan 08:42:02

Nu får det allt vara slut fegat. Alla siffror ska ut nu =S


Start: 65,0 kg
Dagens vikt: 64,1 kg
Veckans minus: -0,9 kg
Totalt minus: -0,9 kg
Mål: 54,0 kg
Kvar till mål: 10,1 kg

Fyra bra dagar =D

Inlägget skrivet: 2009-03-12 Klockan 19:45:22

Fyra dagar avklarade =D
Uptäckte igår att MåBra var lite väl generösa med motionskcalen, så jag har fixat det, vilket innebär att jag inte sparat fullt så mycket som jag sagt innan. Jag är superdupernöjd ändå, den här veckan har gått bra hittills. På lördag är det 50-års kalas, då kommer jag inte räkna kcal, men ska äta så bra som möjligt.

Rört på mig även idag. Var faktiskt en runda nere på gymmet. Där belev det 15 min på crosstrainern (asjobbigt) efter det vart det 30 min styrka, med fokus på ben och rumpa. Var helt slutpumpad efter passet, trots att jag åt frukost innan jag stack dit (brukar äta den efter i vanliga fall). Tror att jag var så slut eftersom jag äter mycket mindre nnu än vad jag gjorde förut. Har även gått 40 min, mötte Fredrik då han gick hem från jobbet *tummen upp för mig* =D

Vägning imorgon, får vi se om jag vågar skriva upp vad jag väger ;-P


Walking...

Inlägget skrivet: 2009-03-11 Klockan 08:27:00

Både igår och idag har jag fått ihop 40 min promenad. Hade tänkt vara lat igår och ta hel vilodag, men det gick inte riktigt som jag hade tänkt. Fredrik och jag bestämde oss för att vi skulle åka och handla i Älmhult när han slutade, jag skulle hämta honom med bilen, han har börjat gå till jobbet.

När jag väl gjort mig i ordning och ska ta bilnyckeln och köra ser jag att den inte är där. Fredrik har inte hängt av den från sin nyckelknippa! Ringer till Fredrik och han föreslår att jag ska möta honom halva vägen så får jag en liten promenad. Om någon stackare gick förbi mig de första 5-10 min kunde de se ett surmulet ansikte och höra ett litet irriterande muttrande då och då ;-P

Det var dock skönt att få en promenad och friskluft så jag var inte allt för sur när vi väl möttes på halva vägen. Gnällde däremot på att han aldrig hänger av sig bilnyckeln. Sen åkte vi och handlade massa mat för en gångs skull, inte bara filmer och annat "skräp". Förövrigt gick dagen bra, åt upp min kcal, även de jag motionerade ihop, och fick ju som sagt ihop 40 min motion.

Imorgon satsar jag på att gymma på morgonen sen ska jag nog åka in till skolan och sätta mig någonstans och vara hyperupptagen med mitt pluggande. Låter som en jätterolig dag =P


Ursäkta den arga minen

Stress, stress, stress

Inlägget skrivet: 2009-03-10 Klockan 08:25:17

Grr... Har fått en uppgift i skolan som jag inte vet vad jag ska göra med. Vi ska kontakta en myndighet och be att få ut lite papper, sen ska vi skriva en nyhet av detta. Mitt problem är jag inte vet vad som kan vara intressant att få ut. Grrr... jag går inte på någon j*vla journalistlinje! Aja, kommer jag inte på något har vi en alternativ uppgift, så då får jag väl ta den helt enkelt =( Som att det inte vore nog med den här uppgiften ska jag även skriva en del av vår projektplan och skriva vidare på min c-uppsats. Dessutom ska jag hinna träna, laga mat, städa och allt sådant.


Försöker lugna ner mig själv, för jag vet att de uppgiften och projektplansdelen inte kommer vara jättesvåra eller ta upp allt för mycket av min tid, men det är fasen inte lätt att försöka lugna ner sig själv. Kommer nog inte få så mycket gjort idag mer än att sitta och försöka tänka ut vad för information som kan vara rolig att mjölka myndigheterna på... =/ Men tvättat får jag iaf och det är skönt. Får se vad jag ska utföra för träning idag, för röra på mig måste jag annars kommer jag stressa sönder.

Trots stressen åt jag som jag skulle igår (eller ja det blev 16 kcal över) och tränade 40 min, styrketräning. Är med i Måbra's lättviktarna, har fått tilldelat mig 1260 kcal/dag att äta och av dessa får jag spara 126 kcal/dag. Det jag tycker är dumt är att jag bara kan spara ihop 189 kcal för träning/dag. Men, men jag kör på som de säger den här veckan, blir jag för trött och hängig får jag se till att äta lite mer de dagarna jag tränar.

Slutkörd

Inlägget skrivet: 2009-03-06 Klockan 10:21:22

*Puh* nyligen hemkommen från ett jobbigt träningspass. Sprang även idag 15 min sedan blev det hela 50 min styrekträning. Visste inte vad jag var sugen på att köra så det blev lite allt möjligt. Skönt att känna lust att träna, men attans vad jobbigt det är att ta i lite ;-P Träffade dessutom Janna och Hannah nere på gymmet, så då var man ju tvungen att köra ett lite längre pass för att verka lite duktig, haha ;-D


Just det ja, såg Måns Möller igår när vi var i skolan. Fast jag trodde inte det var han först. Jag trodde han var lite bredare faktiskt och så förstod jag inte vad han skulle göra på Växjö Universitet och med en kavaj med ett fult emblem på. Men Jenny visade en planch sen som han var med på, så jag fick se mig besegrad, typiskt =P

Nytränad

Inlägget skrivet: 2009-03-05 Klockan 08:34:34

Ganska nyligen hemkommen från gymmet. Sitter just nu framför datorn och ser till att eftersvettas ordentligt så att jag kan  hoppa in i duschen sen. Blev sovmorgon idag med, men eftersom jag inte ska åka förrän 10 så hann jag ner till gymmet.
Blev 15 min på löpbandet och sprang faktiskt lite fortare än i tisdags =D Sen blev det 30 min styrketräning (5 min mer än i tisdags) känner mig nästan duktig ;-P


Gårdagen gick väl så där matmässigt, åt mackor till kvällsmat och det blev några för många. Träningen uteblev helt, men jag är nöjd ändå. Köpte Disney monopol igår också, har tre olika monopol nu. Är nog beroende *haha*. Har ett vanligt (eller ja, det är mammas egentligen) och så har jag ett med "kreditkort" (fast vi kan ju säga att det är Fredriks, så har jag bara ett).

Nu är det dags för dusch och frukost (inte samtidigt). Sen tåg till Växjö, ännu en gång.

Många små blir till slut ett stort

Inlägget skrivet: 2009-03-04 Klockan 15:15:07

Tog helt klart några småsteg i rätt riktning igår. För det första tränade jag, tidigt på morgonen dessutom. För det andra åt jag bättre igår än vad jag har gjort på många dagar, åt dessutom inget godis =D

Idag blev det dock ingen träning på morgonen. Upptäckte att det var mycket svårare att motivera sig att gå upp då Fredrik låg kvar och jag dessutom skulle träna utomhus. Är ju så mörkt, kallt och ruggit nu för tiden. Blir nog ingen träning alls idag, så får  äta bättre istället ;-D

Imorgon är gymmet däremot öppet på morgonen och då ska jag dit, även om Fredrik ligger kvar och sussar i sängen. Hade det inte varit för att han är förkyld så hade jag dragit med honom ner, men jag vill ju inte ta död på honom.

På fredag blir det biokväll med Fredrik, Filip, Myran och Jonas, tanken är att vi ska se Bedtime Stories. Då ska jag dessutom ha lite biogodis, vet dock inte vad än, men det lutar mot Alhgrens bilar just nu... Kanske även blir lite shopping med Myran på lördagen sen. Får se vad Fredrik säger, stanna eller åka hem, eftersom han är sjuk får han bestämma. Men är han frisk så bestämmer jag *tihi*Halvt tillbaka

Inlägget skrivet: 2009-03-03 Klockan 14:54:28

Vart gymmet imorse. Gick upp lite innan halv sex och kom iväg 20-kvart i. Var där 40 min (15 min löpning, 25 min styrka). Gick till och från gymmet också, men så fick jag ju cykla til stationen sen. Ska satsa på att komma dit 30 min tidigare på torsdag morgon.Maten har gått bra hittills idag. Räknar dock inte kcal än, får ta det som det kommer. Vågen visar JÄTTESTORT plus. Får se vad den visar på fredag, kanske vågar jag skriva vad jag väger då. =P

Imorgon får det bli en promenad eller löptur på morgonen, eftersom gymmet inte öppnar förrän 12 =( Kanske till och med räknar kcal då. Får se hur jag känner. Ska strax ner och lämna tillbaka några biblioteksböcker så att jag inte glömmer det, sen blir det att sätta mig med min älskade c-uppsats...