Ny bil på väg

Inlägget skrivet: 2009-05-30 Klockan 09:56:42

I slutet av juni, eller början av juli, kommer jag och Fredrik vara ägare till en ny bil.
En helt ny bil! =D


Hyundai i20 (vi kommer ha en diesel)


Steg
Fredag: 11 467

Ett litet livstecken

Inlägget skrivet: 2009-05-29 Klockan 11:16:57

Har inte hunnit med bloggen på ett tag nu. På grund av att jag inte haft något liv att tala om ;-P På dagarna har det varit jobb med hemsidan och på kvällarna har jag varit dödstrött. Nu blir det litet lugnare.

Idag ska jag titta på en annan grupps hemsida och projektrapport idag. På tisdag blir det att skriva opponnering på den, plus att vi ska skriva en presentation av vår hemsida. Kanske får lite ändringar som vi måste göra på vår hemsida då också.

På torsdag är det presentation och opponnering av allas hemsidor och projekt (5 st). Sen ska vi ladda upp vår hemsida på riktigt. Kommer komma hem riktigt seeent på torsdag alltså. Hade gärna visat hur hemsidan ser ut men får tyvärr inte det ännu.

Ni får gärna gå in här sent den 4 juni eller den 5 juni www.trasdockorn.se, så får ni se vad jag har jobbat med nu i flera veckor.

Maten de här dagarna har inte bestått av så mycket mat. Har blivit mest godis och annat skräp.

Motionen har även den blivit lidanade. Var ute och gick 30 min och sprang 30 min på måndagen. Sen har jag mest suttit still framför en datorskärm. Har dessutom dragit på mig en lättare förkylning, vilket ju inte gjort mig direkt piggare. DIag har jag dock rört på mig, blev en promenix på 50 min med min nya fina stegräknare.Steg
Onsdag: 6130
Torsdag: 5936

Halv fart och full fart

Inlägget skrivet: 2009-05-20 Klockan 18:53:54

Ja, motionen och maten går just nu på halvfart. Det är kaske ganska förståligt då hemsidan går på full fart framåt nu. Är inte van vid att behöva jobba så mycket på en gång. Vet inte hur jag ska klara mig sen när jag väl får jobb. Just nu är vi i skolan från 9-16.30 och har 15-30 min lunch, så "jobbar" ju bara 7 timmar just nu. Men, man vänjer sig väl.

I måndags och igår blev det 45 min promenad. Idag blev det sovmorgon och vilodag. Imorgon ska jag inte in till skolan så då ska jag ut och springa rundan jag "hittat". Dessutom blir det att skriva lite text. Aldrig är man ledig ;-D

Blöt promenad

Inlägget skrivet: 2009-05-18 Klockan 20:00:42

Har faktiskt varit lite duktig idag! =D Gick nämligen ut en runda imorse, i ösregn! Fredrik och jag var helt dyngsura när vi kom hem igen efter 45 min traskande. Då hade jag ändå paraply och regnjacka på mig.

Maten har även den gått bra! =D Räknar dock inte den här veckan, utan satsar på att äta åtminstone 80% rätt. Så frukost, lunch, kvällsmat och 2-4 mellanmål samt att äta bra mat då och INGET skräp.

Har även hittat ett bra ställe att springa på,
utan att behöva springa runt i cirklar (Osby är ju inte så stort). Får se hurdant vädret är imorgon. Är det okej så blir det en runda. Ska även vara mer envis den här gången. Blir det för jobbigt att springa/jogga får jag se till att gå en liten stund och sedan på att igen.

Här ska jag springa

Annars kommer den här veckan bjuda på pill med hemsidan och lite skrivande på projektrapporten. Hemsidan börjar faktiskt bli riktigt bra nu. Edona och jag är så duktiga så =D

Dessutom ska tapeten äntligen upp *wei*
Idag är det fondväggens som ska upp. Senare i veckan kommer förhoppningsvis resten att åka upp. Då kan vi äntligen ta bort skyddspappret och se vårt fina nya golv.

Inte min dag idag

Inlägget skrivet: 2009-05-16 Klockan 14:07:26

Försökte mig på att springa en runda idag. Först så var mp3 lite elak - den hade nämligen lagt in alla låtar två ggr. Så fick hålla på och byta låt - för så bra låtar är det inte att jag har lust att lyssna på dem två ggr i rad ;-P Sen började min kropp motarbeta mig också =( Fick grym håll i höger sidan, kring revbenen. Kunde knappt andas och detta hände väl efter 5-10 min löpning. Jag vet inte exakt för jag hade misslyckats med att sätta igång tidtagaruret också. En riktig skitrunda med andra ord *haha*!


Väl hemma räknade jag ut att jag sprungit ca 13 min och 20 sek.
Rundan blev 2,3 km, så snitthastigheten blev 10,35 km/h. Så det var ju inte så dåligt, borset från att jag hade viljat springa 30 min och inte 13 min =P Kroppen kanske motarbetar mig eftersom jag äter så skräpig mat just nu. Det ska det ta mig sjutton bli ändring på!

Jag ska klara av att springa 1 mil!

Ett litet steg framåt

Inlägget skrivet: 2009-05-14 Klockan 09:08:39

Kom ut en runda idag! =D Sprang i spåret, som är 2,16 km (och alldeles för mycket uppför i min smak), på 12 min och 54 sek. Det blir en snitthastighet på 10 km/h. Attans vad jobbigt det var.

Benen var sega, varje andetag brände i halsen, näsan rann. I huvudet ekade: Sakta inte in då tar det bara längre tid att komma fram! Tror att jag kanske gick ut lite för hårt. Hade jag bara hållit huvudet kallt hade jag klarat av att springa två-tre varv. Men det kommer ju fler gånger ;-D

Att kunna springa 1 mil känns ganska avlägset just nu.
Men jag ska ta mig sjuttsingen klara det. Har ju lite mer än 1,5 månad på mig. Så nu j*klar blir det till att satsa på distans först och främst och fart sedan.


One step forward and to step back

Inlägget skrivet: 2009-05-13 Klockan 14:17:17

Igår var det tjejkväll hos Myran, var jag, Edona, Jenny och Anna som var där. Åt kakor, bröd, kex ost, frukt och choklad. Som synes inte så mycket nyttigt. Men roligt och trevligt hade vi allt ;-D

Ja, inte har det gått så bra att vara lite friare. Har haft ett enormt sug de senaste dagarna. Samtidigt som jag varit trött och orkeslös. Kanske håller på att bli sjuk??? Eller så har jag bara varit stressad, som vanligt =/

Vilket fall som så har maten, som sagt, inte gått så bra.
Tänker inte ställa mig på vågen den här fredagen, utan den får snällt vänta på mig till nästa vecka. Ikväll blir det till att laga lite goda lunchlådor och ta sig i kragen, för fläsket ska väck!


Slö söndag och liknande måndag

Inlägget skrivet: 2009-05-11 Klockan 16:20:14

Söndagen var inte den piggaste dagen förra veckan vill jag lova. Blev ingen motion och maten blev väl inte den bästa, men åt bra även om inga kalorier blev räknade.

Är inte mycket piggare idag heller.
Fick bli sovmorgon imorse, vilket innebär att jag missade min promenad. Är nog stor risk att jag försoffar mig idag. Måste göra klart lite grejor med skolan. Men en extra vilodag kan väl inte skada ;-D


Kommer inte mäta så nitiskt den här veckan
utan kör lite lösare. För att nästa vecka strama åt det hela igen och räkna varenda smula ;-P *haha*... eller inte. Tror det kan vara ett bra koncept, tröttnar lätt på allt annars.


Lite för fri

Inlägget skrivet: 2009-05-10 Klockan 09:25:04

MIn fri-dag igår blev lite väl fri...

Började dagen med en 50 min promenad. Sen var blev det frukost - som bestod av 2 smörgåsar med dallassallad, skinka, minilätta, smal-prickig korv (inte allt på samma macka) och 1 lyxyoggi och lite russin. Helt okej tycker jag. Blev dessutom lite dammsugning då Fredrik för det första stökade ner lite då han la klart golvet *wei* och så var det väl ganska dammigt i övrigt också.

Lunchen var också helt okej. Påminde mycket om frukosten bara det att vi plusar på keso och skärgårdssill. Även detta helt okej i mitt tycke.

Det var sen framåt kvällen det inte blev så jättebra.
Blev lite väl mycket kött och vitlöksbröd, men även mycket sallad och lite mindre av sås och potatis. Efter det blev det en liten runda med mor mins hundar. Senare på kvällen blev det dock både polkagrisglass och smågodis, naturgodis och choklad med nonstop i.

Riktigt så här mycket var det inte

Men jag är nöjd ändå! Mitt mål är först och främst att bara äta dåligt en dag i veckan och det kommer jag helt klart att klara av =D


Lördag
Träning:
Gick 50 min
Ätit: ???
Sparat: 630 - alla = 0 kcal

Dagar utan godis:
0

Promenix

Inlägget skrivet: 2009-05-09 Klockan 10:20:58

Blev en promenad imorse istället. Jag var nämligen alldeles för trött i benen för att orka springa. Tyckte det var bättre att vänta en dag till med att gör det då. Fredrik var väldigt nöjd med mitt val.

Idag har jag min "fri-dag".
Satsar på att äta bra om än lite lyxigare. Har en påse med godis i skafferiet. Men vet inte om jag är sugen på det. Får se om jag är det ikväll för isf blir några bitar.

Ikväll blir det troligtvis grilling hos mamma. Hoppas att vädret vill oss väl. Just nu är det blåsigt och molningt, så länge det inte regnar så är det ju lugnt. Annars får vi la äta någe annat =P

Dubbelhakornas förlovade land ;D

Sleeping time

Inlägget skrivet: 2009-05-08 Klockan 22:09:35

Jepp, är ganska trött så nu blir det nana kudden. Tänkte upp och ut och springa en runda imorgon, innan frukost. Sen ska jag bara njuta av dagen.

Funderar på vem man ska muta för att få grilla imorgon... Mamma kanske???


Natti natti


Fredag
Träning:
Gick 45 min
Ätit: 1315 kcal
Sparat: 504 + 126 = 630 kcal

Dagar utan godis: 21

Grattis Tette

Inlägget skrivet: 2009-05-08 Klockan 17:52:06

Grattis i efterskott till Tette som fyllde 22 år igår!


Lovar att vi ska fira pöjken någon dag, med vetegrästårta och algmuffins ;-P

Rapporter och golvläggning

Inlägget skrivet: 2009-05-08 Klockan 17:48:01

Har precis läst en rapport från socialstyrelsen som handlar om flickor med självskadebeteende. Tanken är att jag ska skriva en lite enklare version av den - med så få siffror som möjligt. Det blir intressant att se hur jag ska lösa det för just nu står deras siffror mig upp i halsen. Men det löser sig alltid =D

Fredrik han lägger golvet i blivande tv-rummet.
Det blir så snyggt. Han är så duktig så! ;-D Så om 1-2 timmar kan jag nog ta helg. Bara sitta och slappa i soffan hela kvällen, som om det skulle vara unikt för helgkvällar *haha* =PJag tror, jag tror på sommaren...

Vägning v.19

Inlägget skrivet: 2009-05-08 Klockan 08:09:00

Yes! Det blev minus. Inte så stort minus, men jag är nöjd =DStart: 65,0 kg
Dagens vikt: 63,3 kg
Veckans minus: - 0,4 kg
Totalt minus: - 1,7 kg
Delmål: 62 kg
Kvar till delmål: 1,3 kg

Snart färdigt

Inlägget skrivet: 2009-05-07 Klockan 19:49:45

Nu har vi inhandlat golv till det blivande tv-rummet. Förhoppningsvis kommer vi, jag menar Fredrik, bli klar med det i helgen. Nästa helg ska vi nog köpa en ny soffa till rummet också. Ska bli sååå roligt.

Vägdag imorgon. Kommer bli spännande att se om det rört sig neråt. Jag förväntar mig inte allt för mycket eftersom jag åt dåligt fre-sön förra veckan. Men lite ner hade ju varit trevligt ;-DBild på soffan utan "puff"                                                        och med


Torsdag
Träning:
Gick 30 min, Sprang 30 min
Ätit: 1319 kcal
Sparat: 378 + 126 = 504 kcal

Dagar utan godis:
20

Mitt andra mål med löpningen?

Inlägget skrivet: 2009-05-07 Klockan 13:20:46

Funderar allvarligt på att anmäla mig till Startskottet, till 10 km loppet då. Tror det är ett bra mål för mig.


Lite snabbare

Inlägget skrivet: 2009-05-07 Klockan 08:03:13

Joggade/sprang en runda imorse *tummen upp för mig* Gick något fortare än i tisdags. Idag kom jag 4,8 km på 30 min - jämfört med 4,65 km, i tisdags, på samma tid - och snitthastigheten gick från 9,3 till 9,6 km/h =D Nu fattas det  bara lite mer än 200 m så har jag nåt mitt första mål - 5 km under 30 min *wei*

Nej, nu blir det hopp in i duschen...


Ps. Bilden har inget med texten att göra ;-P Ds.

Dripp, dropp

Inlägget skrivet: 2009-05-06 Klockan 21:28:15

Idag har det regnat konstant - fram tills dess att Fredrik skulle hem från jobbet (precis som igår). Hur kan man ha sådan tur!? Jag tyckte det var ganska skönt att det regnade, fick man ju en ursäkt att sitta inne hela dagen ;-D Fast jag satt ju inte inne hela dagen - var ute och gick en runda i regnet imorse.

Imorgon tror jag att jag ska springa en runda. Det är ju dock inte så jättelockande om det regnar lika mycket som det gjorde idag. Men det är väl bara till att bita ihop. Kommer ju vara ute max en timme - det är ju inget att gnälla om ;-P


Här hemma håller vi (läs Flemming) på att göra om det gamla datorrummet till tv-/filmrum.
Fredrik hjälper till genom att vara sällskap och jag genom att hålla mig borta. Kommer bli så bra när det är färdigt =D


Onsdag
Träning:
Gick 45 min
Ätit: 1317 kcal
Sparat: 252 + 126 = 378 kcal

Dagar utan godis: 19

Inte fullt så givande

Inlägget skrivet: 2009-05-06 Klockan 13:17:02

är vad jag tycker om gårdagens Debatt. Hade kunnat varit bättre om inte Josefsson hade tjötat så mycket. Det var ju inte han man ville lyssna på utan de andra som var med. Allt drunknade liksom i hans gröt... Aja, problematiken med vård av personer som skadar sig själva är ju iaf uppe på tapeten nu. Och på här kan man diskutera vidare om ämnet.


Till något helt annat. Maten och träningen igår gick kanonbra. Var ute 20 i 6 för att gå och jogga/springa en runda. Sprang i 30 min med en genomsnittshastighet på 9,3 km/h, kom alltså 4,65 km. Mitt första mål är att springa 5 km under halvtimmen.


Måndag
Träning:
Gick 40 min, Gick 25 min
Ätit: 1302 kcal
Sparat: 126 kcal

Dagar utan godis: 17

Tisdag
Träning:
Gick 25 min, Joggade/Sprang 30 min
Ätit: 1317 kcal
Sparat: 126 + 126 = 252 kcal

Dagar utan godis:
18

Debatt ikväll kl. 20.30 på 2:an

Inlägget skrivet: 2009-05-05 Klockan 15:42:21

Ikväll kommer jag sitta och titta på Debatt på 2:an. Att jag skulle titta på Debatt hade jag väl aldrig trott. Men idag kommer jag gör det, då dagens Debatt relaterar till det som vårt projekt handlar om - nämligen självskadebeteende.

Så här står det på tv.nu om programmets innehåll:
"Ska tjejer som skadar sig själva få psykiatrisk vård ihop med dömda brottslingar? Medverkande bland andra: Elin Liljeholm som suttit på rättspsyk Sundsvall, Sofia Åkerman ordförande i SHEDO, enhetschef Kristin Lokrant och läkare Per-Erik Olsson vid rättpsyk Sundsvall.
Även 06/05 i SVT2, 06/05 i SVT24, 07/05 i SVT24 och 09/05 i SVT2."

Ändrad målvikt

Inlägget skrivet: 2009-05-04 Klockan 16:49:08


Har ändrat min målvikt till 55 kg (istället för 54 kg).
Tyckte det var en rund och fin siffra ;-D


Endagarshelg från och med nu!

Inlägget skrivet: 2009-05-04 Klockan 14:58:51

Jag har en viss tendens till att ursäkta det jag gör fredag-söndag med: "Det är ju helg." Den ursäkten ska jag ta bort genom att bestämma att det bara är helg en dag i veckan, nämligen lördag. Då får jag unna mig lite gott, helst ska det vara inplanerat så att mina kcal räcker till (eller iaf nästan räcker till). Men till en början med är jag nöjd med att äta dåligt då, så länge det håller sig till bara lördagen.

Söndagen gick, som ni kanske förstått, inte som planerat. Gick dock 45 min på morgonen, men det var allt bra jag gjorde den dagen. På kvällen sen blev det flintastek, klyftpotatis, kantarell och congac creme fraiche, vindruvor och ben & jerry. Gott, men ack så onyttigt. De stackars blodfetterna sköt väl i höjden =P


Så här blev förra veckans träning


Dagar utan godis: 16

Rosa, rosa, rosa

Inlägget skrivet: 2009-05-03 Klockan 09:25:13

Skulle köra på igår, men det gick inte riktigt så. Var i Växjö och shoppade och använde det som en "ursäkt" för att inte äta så bra. Jag åt dock inget godis och inte heller massa kakor, glass och liknande utan höll mig till mat. Det var visserligen onyttig mat, men det var mat. Idag finns det inga ursäkter, ska vara hemma hela dagen. Idag ska maten skötas perfekt!

Hittade en del grejor igår. Men inte riktigt det jag skulle kanske. Dessutom upptäckte jag (eller rättare sagt Jonna) att nästan allt jag köpt var rosa... oopsi *haha* Blev en t-shirt (rosa), två tunna långärmader (en rosarandig), en t-shirtklänning med luva (rosarandig) - allt från barnavdelningen på H&M, billigt och bra ;-P. På Lagerhaus blev det ett paraply (rosa handtag och knopp), en soptunna (rosa) och en badkarskudde (rosa).


Fredag
Träning:
Ingen
Ätit: ?
Sparat: 0 kcal

Dagar utan godis: 14

Lördag
Träning:
Gick 30 min
Ätit: ?
Sparat: 0 kcal

Dagar utan godis:
15

Vägning v.18

Inlägget skrivet: 2009-05-01 Klockan 07:49:03

Äntligen går det neråt och det med besked, 1,3 kg ner! =DStart: 65,0 kg
Dagens vikt: 63,7 kg
Veckans minus: - 1,3 kg
Totalt minus: - 1,3 kg
Delmål: 62 kg
Kvar till delmål: 1,7 kg