Tonåring

Inlägget skrivet: 2010-01-31 Klockan 12:51:19


Jag idag...

Igår var vi i Växjö och tittade lite. Köpte dessutom present till Fredriks systerdotter Izabella, ett presentkort på Glitter. Ska på hennes kalas idag. Hon fyllde 13 år förra veckan, nybliven tonåring. Stackars föräldrar ;-D

Maten i helgen har varit så där. Ätit lite för mycket och en del snask har det blivit. I förrgår ost och kex, igår en stor arraksrulle, 4 havrekakor och massvis med riskakor. Men jag har iaf hållt mig borta från att äta massvis med sött och inget godis har slunkit ner (även om kakor inte är så mycket bättre, men ändå).

Någon direkt motion har det inte blivit de senaste dagarna. Men idag kom vi ut på en promenad på 45 min. Det var kallt men skönt. Mina händer tycker dock inte om den här kylan. De håller på att fjälla sönder. Måste smörja in dem oftare.


Award

Inlägget skrivet: 2010-01-29 Klockan 08:38:37

Jag har fått en award från Jenny!

Den som får awarden ska:
1. Kopiera awarden på sin blogg
2. Länka till personen som gett dig awarden
3. Berätta 7 intressanta fakta om dig själv!
4. Välj ut 7 andra bloggar du vill ge awarden till
5. Länka till deras bloggar & kommentera hos dem att de har en Award att hämta!


1.
Jag är en mästare på att snooza!

2. Första gången jag kom in i på ett gym (styrketräningsdelen) var jag helt lost och funderade på vad f*n jag hade gett mig in i.

3.  Jag får lätt stora muskler, vilket jag både gillar och ogillar. Vilket gör träningen i gymmet lite komplicerad, lägga på vikter eller dra av??? ( oftast lägger jag på om jag kan ;-D )

4. Jag köper ofta försmå kläder för jag ska ju ändå ner i vikt så de kommer passa snart. Så jag har en hel del kläder uppe på vinden i en kartong som jag ska ha sen när jag har gått ner i vikt...

5. Jag är fruktansvärt lat ibland, ex. kör till affären trots att det bara tar 10 min att gå dit *rodnar*

6. Jag är en periodare när det gäller träning. Vissa månader tränar jag 8 timmar i veckan och andra kan det bli noll timmar.

7. Jag älskar Disney filmer och musiken till dem, det får mig på bra humör. Eller ja, tecknade filmer, med ett lyckligt slut, överhuvudtaget får mig på bra humör =DOch de nominerade är...
Jonna, Marie, Elina, Elena, Emelie, Cecilia, Fredrik

Vikt v.4 2010

Inlägget skrivet: 2010-01-29 Klockan 08:09:55

Jo visst blev det ännu ett plus.
Men så blir det när jag tycker för synd om mig själv.
Det blev dessutom mycket mindre än jag befarade från början.


Start: 71,0 kg
Dagens vikt: 66,0 kg
Veckans: + 0,5 kg
Totalt: - 5,0 kg
Delmål 3: 65 kg
Kvar till delmål: 1,0 kg

Delmål 1: 69 kg - avklarat 23/10-09
Delmål 2: 67 kg - avklarat 13/11-09


Ännu en dag utan =D

Inlägget skrivet: 2010-01-28 Klockan 09:40:23

Japp, visst klarad jag mig utan godis ännu en dag. Maten den gick okej, hade behövt ta lite hårdare tag om den för att gå neråt. Men så länge det inte blir mer uppåt är jag nöjd.

Förkylningen verkar släppa nu med =D Har inte ont i halsen längre, är bara lite snorig och hostar lite då och då. Kom ut på en promenad på 55 min idag till och med. Det var alldeles, alldeles underbart. Hårdare träning får jag dock vänta med några dagar till. Kanske att jag kan börja lite smått på lördag eller söndag.


Jag vill ha sommar nu!


Jag klarade mig utan godis

Inlägget skrivet: 2010-01-27 Klockan 09:01:00

Igår var första dagen som jag inte åt något godis! =D Åt hyffsat bra mat också. Smååt dock lite mellan måltiderna, men inte så farligt ändå. Blev ingen motion igår utan det var till att lata mig, plugga och tvätta.

Hade funderingar på att gå en runda idag. Men jag blir anfådd och varm bara genom att gå upp för trapporna så jag väntar en dag till innan jag ger mig ut.

Idag blir första dagen jag åker tåg och buss. Självklart ska det snöa då. Jag hoppas verkligen att tågen inte krånglar bara för det =/


Grattis lillebror!!!

Inlägget skrivet: 2010-01-26 Klockan 12:06:58

Tänkte bara gratta min lillebor som tog körkort idag!
Grattis, grattis!!! =D


Godis, godis, godis...

Inlägget skrivet: 2010-01-26 Klockan 09:17:29

Ställde mig på vågen idag för att kolla läget. Det var inga bra siffror. Katastrofala faktiskt! Men så har jag ju ätit godis varje dag sen i fredags. Dessutom har det inte blivit hemmalagad mat mer en några gånger, varav en hos mamma i söndags.

Igår var vi i servade bilen. Har på ett halvår kört 2000 mil. Helt otroligt...  Skulle ha köpt tågkort för att kunna ta mig från Osby till Älmhult med. Men det kostade 720 kr!!! Då blir det fasen billigare för mig att köra till Älmhult och sedan ta tåget, lite omständigare, men så får det vara.

Gick även på bio - Avatar, den var bättre än jag trodde den skulle vara =D Blev inte den bästa maten igår dock - bakad potatis och kycklingröra till lucnh och sen kinabuffé till kvällsmat + godis på bion. Men blev iaf lite rörelse, 65 min promenad plus lite shopping.

Idag blir det till att kurera mig, läsa lite (både plugg och för nöjesskull), laga matlådor och tvätta.
Fullfart mot en bättre vikt!!! =DSjälvporträtt ;-D


Träning v.3 2010

Inlägget skrivet: 2010-01-25 Klockan 08:38:15

Blev inte så mycket träning då jag var och är sjuk.
Det är konstigt nog inte så roligt att röra på sig då.

Måndag:
Gick 35 min

Tisdag:
Styrka 30 min

Onsdag:
Gick 55 min

Torsdag:
Vila

Fredag:
Vila

Lördag:
Vila

Söndag:
Gick 40 min

Total tid träning: 2 h och 40 min
Totalt antal steg: 52 255


Flyg, fula, fluga, flyg...

Inlägget skrivet: 2010-01-23 Klockan 09:54:04

Den här förbenade förkylningen blir bara värre från dag till dag. I början satt det bara i halsen, men nu har det vandrat upp till näsan och lite i ögonen. Jag trodde jag skulle bli bättre för varje dag som gick inte sämre!

Det värsta med förkylningen är att på morgonen mår jag riktigt dåligt, på fm och em sen mår jag bra, sen på kvällen fram mot läggdags mår jag riktigt dåligt igen. Det gör att jag inte kan sova ordentligt och för att bli frisk behöver man ju sova. Så frustrerande!!! =(

Igår blev det godis, som planerat =D Och idag är det tillbaka med att räkna kcal. Kommer ju inte kunna röra på mig ordentligt. Kanske kan orka med en promenad. Nu är det frukost som gäller. Sen ska jag ner till apoteket och köpa på mig alla preparat de har som hjälper mot halsont och halsslem ;-D


Vikt v.3 2010

Inlägget skrivet: 2010-01-22 Klockan 08:16:20

Det var väl envist.
Aja, var inte oväntat med tanke på hur helgen såg ut,
plus att jag blev sjuk, plus att jag åt lite för mycket igår.


Start: 71,0 kg
Dagens vikt: 65,5 kg
Veckans: + 0,5 kg
Totalt: - 5,5 kg
Delmål 3: 65 kg
Kvar till delmål: 0,5 kg

Delmål 1: 69 kg - avklarat 23/10-09
Delmål 2: 67 kg - avklarat 13/11-09


Så synd om mig

Inlägget skrivet: 2010-01-21 Klockan 22:28:05

Eller inte. Fast lite. Men ändå inte. Har som sagt ont i halsen fortfarande och hade ett litet pitty-party flr mig själv här hemma. Blev några russin, extra nötter och en 10 g mörkchokladbit.

Blev inga stora mängder men blev ändå lite för mycket mat nu på kvällen. Vilket ju inte är det smartaste då jag inte rört på mig så mycket idag plus att det är vägning imorgon. Aja, blir det plus så blir det. Bara att ta igen till nästa vecka.

Fast imorgon blir det godis för... det är sååå synd om mig *haha* Nej, allvarligt det blir godis för jag vill ha godis =D


Jag älskar den här bilden...

 


Inte bättre

Inlägget skrivet: 2010-01-21 Klockan 08:34:00

Inte blev halsen bättre av friskluften igår. Börjar känna mig sämre varje kväll nu. Hoppas det vänder snart för jag har verkligen inte tid att bli sjuk nu. Två kurser som precis startat, plus att jag ska skriva klart uppsatsen från den förra kursen.

Ska till skolan idag med, har föreläsning 13-16. Måste köra runt 11.30-45. Tänkte gå och lägga mig och sova/vila ett par timmar nu och se om jag mår bättre när jag vaknar igen. Inte för att jag tror det, men man kan ju alltid hoppas. Det enda positiva med halsont är att man inte blir direkt sugen på mat, utan man äter tills man är mätt sen får det vara.

Dubbelt upp

Inlägget skrivet: 2010-01-20 Klockan 08:34:29

Gissa om jag fick en chock igår då jag fick reda på att den kursen jag går, hälso- och utomhuspedagogik, består av två kurser som går parallelt med varandra. De borde sådeles gå på halvfart båda två, men ändå ska vi träffas nästan 4 ggr/vecka.

Jag är van vid att vara inne 2-3 ggr/vecka, så 4 ggr känns lite mastigt. Men får väl hoppas på att det inte är så mycket extra utöver föreläsningarna då *haha* Som om man skulle ha sådan tur. Är väl bara till att bita ihop och köra på för jag tror att det kan bli en (två?) bra kurs(-er).

Blir även till att köpa tågkort igen. Blir lite krångligt dock då jag måste köpa två stycken. Ett från Skånetrafiken så jag kan ta mig till och från Osby och Älmhult och sedan ett från Länstrafiken Kronoberg så att jag kan ta mig till och från Älmhult och Växjö.

Det jag ska ha från Kronoberg ska dessutom vara ett studentkort. Så då måste jag få ett kort som intygar att jag är student. Men jag har inte fått inbetalningen till studentkåren än (har ingen fått som jag träffat), vilket gör att jag inte kan få något kort och det gör det hela ännu krångligare *suck*

Förövrigt har jag dessutom gått och dragit på mig någon förkylning som satt sig i halsen.
 Har ont och är alldeles igenslemmad, så idag blir inget gymmande. Tror däremot att jag ska satsa på att komma ut på en liten promenad. Lite friskluft kan väl inte skada? =D

Ursäkta det långa inlägget.
Men nu slipper ni mer. Ska gå och trycka ner lite frukost.
Ciao!

My first time

Inlägget skrivet: 2010-01-19 Klockan 10:24:08

Idag var första gången i år som jag var nere på gymmet.

Satt och velade fram och tillbaka. Ska jag verkligen eller ska jag ut och gå istället. Men bestämde mig till sist för att gå dit och köra 30 min styrka. Har jag väl tagit mig dit en gång så är det inte så svårt att släpa sig ner fler gånger.

Insåg precis att jag inte tränade något förra veckan. Det är ju helt otroligt så lat man kan vara. Men jag rörde lite på mig på lördagen iaf, dansade lite och gick i högklackat från 19.00 - 05.30.

Nu blir det till att duscha, plocka iordning mina grejor, äta lunch. För sedan bär det av till Växjö. Har indtroduktion på en kurs jag ska gå (hälso- och utomhuspedagogik), kommer jag någonsin komma från Universitet ;-D


Military party

Inlägget skrivet: 2010-01-18 Klockan 10:25:01

Den här helgen var inte direkt den nyttigaste.
En hel del alkohol, pizza, chips och godis slank ner.
Helgen var däremot fun like hell =D
Nu är det dock tillbaka till gröt, plugg o motion.
Får räcka med tre bilder från festen.
Orkar inte lägga upp fler, just nu iaf...


Sillen o Jag


Fredrik o Maja


Ciiimon, Christian o Filip


Vikt v.2 2010

Inlägget skrivet: 2010-01-15 Klockan 08:33:57

Yes, yes, yes!!!
Alla extra kilona från jul och nyår är nu borta =D


Start: 71,0 kg
Dagens vikt: 65,0 kg
Veckans: - 1,3 kg
Totalt: - 6,0 kg
Delmål 4: 63 kg

Kvar till delmål: 2,0 kg

Delmål 1: 69 kg - avklarat 23/10-09
Delmål 2: 67 kg - avklarat 13/11-09
Delmål 3: 65 kg - avklarat 15/1-10


Jag är här

Inlägget skrivet: 2010-01-14 Klockan 09:22:35

 

Maten gick helkasst måndagkväll - fick ett enormt sug efter något, vilket betydde att jag åt allt och lite till. Tisdagen och igår gick maten däremot kanon och då var vi ändå i Växjö igår och åt på MAX =D

Motion har dock inte blivit någon ännu.
 Men nu har jag väckt liv i min (läs Fredriks) stegräknare. Den kanske kan få upp min motivation till att röra på mig =D

Annars har det inte hänt så mycket.
Har installerat om min dator så det är absolut ingenting roligt kvar på den och köpt en plattv på rean igår och fick en blueray-spelare på köpet - ännu en anledning till att inte kliva upp ur soffan ;-D *haha*

Segot

Inlägget skrivet: 2010-01-10 Klockan 10:51:51

Det var inte lätt att komma upp idag. Men till slut kom jag upp.
Sitter med min gröt och ska snart titta på The fast and the furiuos 4.

I like to move it, move it...

Inlägget skrivet: 2010-01-09 Klockan 23:41:27


Madagaskar filmerna is da shit man! =D

Maten gick så där nu på kvällen. Blev en kebabsallad med beasås. Plus lite godis också.
Men det var inga mängder så jag lovar er fortfarande ett fint minus till på fredag =D

Hojah!

Inlägget skrivet: 2010-01-09 Klockan 17:33:47


Yes! Jag gjorde det!
1 timme och 10 min var Fredrik och jag ute och traskade =D

Bra dag kan bli ännu bättre

Inlägget skrivet: 2010-01-09 Klockan 13:05:31


Väger ca 61 kg här, när jag är där igen har jag gått ner 10 kg
och har bara 6 kg kvar =D
Fight, fight, fight!!!

Igår blev en bra dag! =D
Den bästa fredagen på länge - matmässigt sätt. Någon motion blev det dock inte. Men maten är det viktigaste just nu. Tjuvkikade på vågen och det går neråt redan. Håller jag mig på rätt bana med mat och motion kommer jag få ett stort fint minus på fredag. Och det är klart jag kommer göra det =D

Idag ska jag se till att det blir någon form av motion. Ska dessutom äta lika bra som igår =D

Vikt v.1 2010

Inlägget skrivet: 2010-01-08 Klockan 08:28:00

STORT TACK för alla gratulationer på min dag!!! =D

Har varit en dålig första veckan och det syns på vågen.
Pluset beror på för mycket stilla sittande och för mycket gottis.
Har svårt att låta bli kakor och det var många sådana på min födelsedag.
Dessutom var igår första gången som jag motionerade den här veckan
och jag har inte motionerat ordenligt sen vecka 51 =O
Det är förklaringen till pluset, men det är ingen ursäkt.
Från och med nu ska det bli minus!


Start: 71,0 kg
Dagens vikt: 66,3 kg
Veckans: + 0,9 kg
Totalt: - 4,7 kg
Delmål 3: 65 kg
Kvar till delmål: 1,3 kg

Delmål 1: 69 kg - avklarat 23/10-09
Delmål 2: 67 kg - avklarat 13/11-09

Jag må jag leva

Inlägget skrivet: 2010-01-06 Klockan 08:22:43

Hipp, hipp, hurra på min födelsedag =D


Hjärna

Inlägget skrivet: 2010-01-05 Klockan 08:43:42

Igår var jag som en halvzombie hela dagen. Försökt skriva på min uppsats men det gick inget vidare. Hjärnan verkade vara på reparationsarbete för inte nog med att den vara avstängd det bankade där inifrån också =P

Idag sov jag dock bättre så huvudvärken är borta. Är dock inte fullt så pigg som jag önskar, men det fixar sig nog snart. Ska plugga fram till 14-tiden idag. Sen kommer Fredrik hem och vid 15-tiden kommer Sillen och Marie ner till mig =D


Marie och Sillen

Målvikt

Inlägget skrivet: 2010-01-04 Klockan 09:42:58


Hit och dit

Inlägget skrivet: 2010-01-03 Klockan 08:14:59

Försökte skriva ett inlägg igår från Fredriks iPhone. Men blogg.se och Safari gick visst inte riktigt ihop =/

Var i Växjö igår och åt lunch hos pappa och A-C. på kvällen sen blev det fika och som vanligt kan jag inte äta lagom mycket fika.

Idag ska vi först hjälpa mamma att flytta sen blir det kalas hos Fredriks syster. Där blir det max en kaka och om det är tårta blir det antingen en pyttebit eller ingen alls. Jag är trött på socker och fett i mängder nu. Ska bli riktigt skönt att börja räkna imorgon. Kommer dock ha kalas för mig och Fredrik på onsdag, men jag satsar på frallor istället för kakor för min del.

Mer om mina mål för 2010 kommer i ett senare inlägg. Just nu är det gröt som gäller.

Ciao!