Nu kan ni följa min nya blogg

Inlägget skrivet: 2010-11-18 Klockan 15:21:45


Följ min blogg med Blogloving

Ny sida

Inlägget skrivet: 2010-11-15 Klockan 22:36:04

Nu har jag skaffat ny adress och ny blogg.

Muffinsfläsk.se

Välkomna! =D

Mål vecka 46

Inlägget skrivet: 2010-11-15 Klockan 17:34:15

Mål vecka 46
[_] Godis-, kak-, bakelse- och glassfri
[_] Fyra promenader
[_] Två pass på gymmet

Går sådär nu

Inlägget skrivet: 2010-11-15 Klockan 17:32:08

Förra veckan blev det bara två 30 mins promenader. Känner att jag behöver en lite fastare plan för denna vecka så jag kommer igång med träningen lite mer igen. Maten behöver jag också planera lite bättre, laga matlådor och se till att äta en frukt på fikorna på praktiken.

Märkte även att jag är snabb med att ersätta godis med kakor/glass då jag ska låta bli godis. Så denna vecka får bli godis-, kak-, bakelse- och glassfri. Jag behöver avgifta mig lite från socker.

Nu vill jag ha sol

Inlägget skrivet: 2010-11-12 Klockan 16:44:36

Det här vädret gör mig förbenat trött. Regnigt och grått, det är så trist. Jag vill ha sol. Nu!

Blev ingen morgonpromenad idag. Var halft död när jag vaknade. Kom inte upp förrän 7.30. Som tur är kan jag börja lite senare på min praktik om jag vill. Bestämde mig för att vara där halv 9. Så jag tvättade håret i en rasande fart, slängde i mig frukost, tog på mig och gick.

Imorgon ska jag försöka ta mig upp och gå en runda. Blir ingen sovmorgon imorgon isf. Ska nämligen till mamma i Älmhult och sen vidare till Lessebo och sen till Kosta outlet och julmarknaden i Kosta. Så får köra till mamma runt 9.30.

Än så länge har jag inte ätit något godis heller.
Men än en dag var det godis där utanför fax-/skrivar-/kopierings-rummet. Får se om det blir godis ikväll eller imorgon. Känns bäst att spara det till julmarknaden imorgon. Så satsar på att låta bli godis ikväll.

Gymmandet går det inget vidare med tyvärr.
Får ta mig själv i kragen. Funderar på om det blir lättare att ta mig dit och jag går ner direkt efter praktiken. Istället för att gå hem först då. Ska testa det nästa vecka.

Mutter, mutter, mutter

Inlägget skrivet: 2010-11-11 Klockan 22:37:24

Jag var verkligen inte pigg imorse när jag gick upp. Fredrik var nog ännu tröttare, han gick och muttrade mer eller mindre hela promenaden *haha* Men huvudsaken är ju att vi kom ut och rörde på oss. Nu har jag bara 2 promenader kvar och 2 gympass. Så har jag klarat två av mina tre mål.

Godiset har det gått bra med. Har inte ätit något än. Har dock ätit en del extra mat på kvällarna, inte så bra. Men, men en sak i sänder. Jag tar och fokuserar på dessa tre mål nu. Sen får jag sätta upp nya nästa vecka och fokusera på dem då =D

Nu gäller det att tänka

Inlägget skrivet: 2010-11-10 Klockan 17:07:55

Chefen på kundtjänst hade köpt godis och ballerina pepparkaka till oss på Kundtjänst idag. Jag var hur nära som helst att ta både en och två godisbitar när jag gick förbi skålen. Men jag tänkte att det är bästa att låta bli. När jag väl hade planterat min rumpa på ovanvåningen igen kom jag på att jag ju bestämt mig för att äta godis max en dag den här veckan.

Hade varit snopet om jag tagit två godisbitar idag och sen insett att det är allt godis jag får för veckan *haha*
Var kanske synd att jag inte råkade ta en bit eller två ;-D Nej, skämt och sido godis ska jag äta på fredag eller lördag, inte mitt i veckan.

3 kvar

Inlägget skrivet: 2010-11-09 Klockan 19:38:07

Idag kom jag och Fredrik ut på en morgonpromenad. Det var halt ute och riktigt kallt om öronen när det blåste till. Hade planerat att gå till gymmet efter praktiken, men så blev det inte. Imorgon slutar jag kl. 15, då blir det först bort till personalstrategerna och få mina aktivitetsstödspapper påskrivna. Efter det drar jag till gymmet.

Vi fick vår nya x-box idag men Kinect.
Så jag har stått och hoppat framför tv:n lite. Men det gick inget vidare, vi hade för litet rum. Jag höll på att bryta ryggen vid ett hopp. Slog i fötterna bak i soffan samtidigt som jag hoppade upp så kroppen försökte böja sig i fel riktning.

Jag körde i ca 10 min och snacka om att jag blev svettig. Men jag gav upp då den tyckte den att jag stod för nära hela tiden. Drygt. Får se till att göra i ordning i vardagsrummet så att vi kan spela ordentligt där istället. Då ska jag hoppa och studsa dag som natt. Allt för att störa grannarna under, som jag förövrigt önskade all världens väg idag (en av ungarna hade ett utbrott).

Träning v.44

Inlägget skrivet: 2010-11-08 Klockan 19:02:17


Mål vecka 45

Inlägget skrivet: 2010-11-08 Klockan 18:45:58

Mål vecka 45
[_] Gå 4 morgonpromenader
[_] Träna 2 pass på gymmet
[X] Godisfri 6 dagar

100 kr till något roligt

Inlägget skrivet: 2010-11-08 Klockan 18:43:57

Ja, så var ännu en vecka förbi. Tiden går alldeles för fort just nu tycker jag. I vilket fall som. Jag klarade två av mina tre mål. Så 100 kr läggs nu undan till något roligt. Hade tänkt gymma på lördagen eller söndagen, om jag gjort det hade jag klarat alla målen och fått lägga undan 200 kr. Men det hände lite mer än jag tänkt i helgen.

På lördagen tog vi sovmorgon.
Sen städade Fredrik toaletten. Efter det åkte vi till Glimåkra med Fredriks mamma och mormor och tände ett ljus på Fredriks morfars grav. Sen åt vi fyra lunch. Fredrik och jag åkte sedan till Älmhult och gick på IKEA och hälsade på min mamma.

På söndagen åkte vi till Älmhult igen och packade en minibuss med lillebrors möbler.
Sen bar det av till Kalmar för mig, Fredrik, mamma och pappa. Lämnade av och möblerade om brorsans lägenhet. Sen åkte vi vidare till Smedby och tände två ljus på min farmor och farfars grav. Hela söndagen gick alltså mer eller mindre åt till att åka bil för min del. Stackars Fredrik var snäll och körde hela biten.

Vill, gör

Inlägget skrivet: 2010-11-05 Klockan 16:21:40

Idag var det roligare att kliva upp ur sängen. Var piggare idag. Kanske berodde på att jag tog sovmorgon igår. Samt vetskapen om att jag inte skulle till praktiken förrän kl. 9. Kändes nästan som att jag hade en ledig dag (ett tag iaf). Hur det än var med det så kom jag och Fredrik ut på en 30 min promenad imorse.

Först skulle jag gått själv.
För Fredrik ville sova lite längre. Men så lyckades jag tända lampan precis när han öppnade ögonen så han piggnade till snabbt som attan. Får köra det knepet fler gånger ;-D

Efter promenad hoppade Fredrik in i duschen. Jag bytte istället om till inneträningskläder och gick ner till gymmet. Där blev det 15 min på löpbandet och jag kände mig riktigt i form idag. Funderade på om det var fel på den som visar vilken hastighet bandet går i. Men nej, jag var nog helt enkelt lite grymmare idag än i vanliga fall.

Efter löpningen blev det 15 min styrka sen var det till att skynda, skynda. Kom hem slängde av mig kläderna, försökte eftersvettas på 2 min, duschade, klädde på mig, slängde på mig lite smink, trykte i mig något som skulle likna frukost, la ner min matlåda och sen bar det av till praktiken i rasande fart.

Nu väntar jag på att Fredrik ska komma hem.
Sen ska jag vila, vila och vila. För imorgon ska vi städa. Det är väl behövligt vill jag lova...

Vill inte, gör

Inlägget skrivet: 2010-11-03 Klockan 19:12:36

Imorse ville jag inte gå upp ur sängen. Att Fredrik låg kvar gjorde ju inte saken lättare. Men jag gick upp, klädde på mig och gick ut i regnet. Blev 30 min idag, precis som igår. Sen fick jag skjuts både till och från praktiken av min snälla pojkvän, så jag slapp se ut som en dränkt katt på jobbet.

Var dock ingen vidare dag på praktiken idag.
Var många som hade fax som antingen fattades sidor, inte kommit fram som de skulle eller fattades uppgifter och folk svarade inte i telefon. Det är sååå drygt... Men det gör att man blir oerhört tacksam så fort någon svarar. Så idag hoppade jag och studsade av glädje så fort jag fick tag på folk. Lite kan göra mycket =D

Morgonpromis 1 av 4

Inlägget skrivet: 2010-11-02 Klockan 17:40:45

Idag avverkades första promenade av fyra. Så nu har jag bara tre kvar. Weiho!!! =D

Igår var Fredrik och jag och hälsade på min mamma en liten stund.
Lämnade över ett datorspel till mamma som jag vet att hon älskar. Nu ska hon bara se till att ta sig lite tid till att spela det också. (Tror nog att lite spelande kan rensa tankarna när det behövs, mamma ;-D)

Nej, nu blir det kvällsmat!

Mål vecka 44

Inlägget skrivet: 2010-11-01 Klockan 16:57:32

Mål vecka 44
[X] Gå fyra morgonpromenader
[_] Träna två pass på gymmet
[X] Ha med lunchlåda måndag-fredag

Kom av mig

Inlägget skrivet: 2010-11-01 Klockan 16:53:43

Ja, jag kan ju lugnt säga att jag kom av mig lite i sex-veckors-utmaningen. Jag hade ingen aning om att praktiken skulle ta sådan kraft av mig. Jag har varit trött när jag kommit hem och på morgnarna har jag varit riktigt utslagen. Förhoppningvis kommer det bli bättre allt eftersom, men nu i början är det lite jobbigt.

Jag har iaf en plan för november månad.
Jag ska sätta upp 3 mål varje vecka som har med hälsa att göra. För varje mål jag klarar får jag 50 kr, klarar jag alla tre får jag även en bonus på 50 kr. När november månad är slut får jag använda de pengar jag samlat ihop till att shoppa prylar, kläder eller vad jag känner för.

Vikten får vila ett tag till. Jag bara stressar upp mig över den. Jag har till och med plockat ur batteriet i vågen så att jag inte kan väga mig. Om jag inte vill krångla som fasen då (och det har jag ju vare sig tid eller lust med på morgnarna).