Fixa och trixa

Inlägget skrivet: 2014-08-31 Klockan 09:54:24

12 dagar kvar om bebben kommer på beräknat datum. Idag blir en lite fixardag. Fredrik tänkte tapetsera barnrummet på förmiddagen. På eftermiddagen blir det IKEA med syrran och Fredrik. Behövs ju lite möbler och annat till barnrummet och bebisen.

Senare ikväll kommer även lillebror ner till oss. Han ska bo hos oss ett tag. Får se hur länge han står ut ;-)

Bild från i fredags 29/8. Vecka 38 (37+6)


16 eller 30 dagar

Inlägget skrivet: 2014-08-27 Klockan 17:38:49

Snart har även sista hela jobbveckan gått, bara 2 dagar kvar. Imorn slutar jag dessutom redan vid 15 då det är dags för föräldraträff igen. 

Känner mig väldigt stor och osmidig just nu. Kommer bebben som beräknat är det "bara" 16 dagar kvar. Men det kan likaväl vara 30 dagar kvar. Är lite inställd på att jag kommer gå över tiden. Vi får väl se.

Vecka 38 (37+4)

Sista heltidsveckan

Inlägget skrivet: 2014-08-25 Klockan 19:50:02

Idag är sista veckan jag jobbar heltid. Tanken var att jag skulle gå hem nu på fredag 29/8. Men förra veckan kände jag att jag vill testa att jobba även första veckan i september. 

Det blir heltid på måndagen, övriga dagar kör jag halvtid. Skulle jag mot förmodan må dåligt så går jag hem, jag är inte helt galen ;-)

Älsklingen och jag jämför magar. Min leder just nu, haha =)

3 veckor kvar

Inlägget skrivet: 2014-08-22 Klockan 07:43:54

Tiden går framåt. Var hos BM i tisdags och allt såg bra ut. Var även på första föräldraträffen, så nu är man inte ett enda stort frågetecken (bara ett litet).

Kakor och så har jag inte lyckats eller ens försökt hålla mig borta från. Och igår blev det även en del godis. Så nu struntar jag i detta och ser till att fokusera på att planera mat istället för att fokusera på att jag inte ska äta ditt och datt. 

Vikten vill jag inte ens tänka på just nu, men får se till att skärpa till mig lite nu sista veckorna så den inte rusar iväg.

Träningen har jag dessvärre tappat nästan helt. Blir i bästa fall att jag går till och från jobbet, vilket är 25 min. Oftast blir det bara att jag går hit och sedan tigger skjuts hem, så då blir det bara 12-13 min.

Bild från igår - Vecka 37 (v.36+5)

Babynest

Inlägget skrivet: 2014-08-21 Klockan 10:03:19

Det här jättefina babynestet har min mamma gjort till oss.
Kakbuffé, pizza, smörgåstårta

Inlägget skrivet: 2014-08-17 Klockan 10:44:38

Var på Österlen igår. Åkte bland annat till Café Annorlunda. De hade kakbuffé och jag tyckte att det kunde jag allt få unna mig ihop med alla andra, så jag bröt mina 5 veckor utan onödigt igår. 19 dagar klarade jag iaf. Och jag har ju fortfarande inte ätit glass, godis, chips eller druckit läsk/saft. Så jag fortsätter att låta bli det månaden ut och kakor och liknande, trots att det inte blir 5 perfekta veckor.

Kakbuffén var dock lite tråkig. Hade jag sett vad som ingick i den innan jag bestämde mig hade jag troligtvis valt att ta en macka eller något i den stilen istället. Men, men gjort är gjort. Det var ju goda kakor iaf.

Vi var även på Kiviks Musteri och handlade lite och på ett ställe som heter Friden (tror jag det var); där åt vi stenungsbackade pizzor. Var lite annorlunda innehåll på dem. Goda pizzor, men tyckte inte det var någon vidare bra service.

På kvällen sen blev det smörgåstårta för att fira Sara som ska börja jobba på min avdelning i höst =) Vill så inte gå hem och vara ledig nu när vi får in både Minna och Sara. Men de är ju kvar när jag kommer tillbaka.

Så gårdagen gick i matens tecken ;-)

Bild från i fredags 15/8.


Flodhäst

Inlägget skrivet: 2014-08-14 Klockan 19:45:56

Känner mig grymt stor och otymplig nu. 4 veckor kvar imorn om bebben kommer på beräknat datum. Längtar tills jag kan börja kämpa med att gå ner i vikt igen. Inget roligt att kämpa med att inte gå upp mer.

Är trött på kvällarna och grymt sugen på allt och ingenting. Kämpar för att inte äta massa onödigt. Även om det är tråkigt att kämpa för att stå still så är det verkligen behövligt. Det sista jag behöver är att lägga på mig fler extra kg nu.

Har dock svårt att somna i tid, trots att jag är trött. "Ska bara kolla Instagram, Facebook, Aftonbladet och några bloggar sen ska jag sova." Och när jag är klar med det är jag inte trött längre. Tar lång tid innan jag somnar och så vaknar jag trött.

Jaja, bara ca två veckor kvar att jobba. Sen kan jag sova vilka tider jag känner för ;-)

Flodhästarna


1 månad kvar

Inlägget skrivet: 2014-08-12 Klockan 10:12:22

Idag är det en månad kvar till bebben är beräknad att komma. Jag firar det med att ligga hemma i soffan och ha ont i ryggen, haha ;-P Hoppas på att det ska släppa under dagen. Vill gärna in och jobba några timmar i alla fall.
2 av 5

Inlägget skrivet: 2014-08-10 Klockan 13:39:15

2 pass på gymmet lyckades jag få ihop den här veckan. Helt ok =)

När dagen är slut har jag klarat av 2 veckor av mina 5 veckor utan läsk, godis, chips, glass, kakor och liknande =) Har gått lättare denna gång jämfört med februari. Har dock ätit lite mer samt i vissa fall sämre mat än jag har som mål i huvudet. Men bättre lite mer och sämre mat än massa godis, glass och chips som det lätt blir annars för min del.

Vecka 36 (v 35+1)

The Biggest Loser - ny säsong snart

Inlägget skrivet: 2014-08-08 Klockan 18:22:29

5 veckor kvar idag till bebben är beräknad. Galet! Och bara 3 veckor kvar att jobba.

Lagom till att bebben ska vara ute börjar dessutom en ny säsong av The Biggest Loser. Alla som är med har hållit på med någon form av idrott tidigare. Ska bli så roligt att se. Perfekt pepp! Jag älskar Amerikanska Biggest Loser.
BM och gymmet

Inlägget skrivet: 2014-08-06 Klockan 20:18:34

Igår var vi hos barnmorskan för koll igen. Allt såg bra ut och bebbens växtkurva hade dessutom gått in inom det normala. Har legat något över innan, kan ju berott på att jag varit lite för rund för tidigt i graviditeten så det blivit fel för det.

Efter vi varit där körde jag och lämnade av Fredrik på jobbet och sen stack jag till gymmet. Blev 30 min styrka och 20 min crosstrainer. Var så nära på att åka hem istället och bara lägga mig i soffan. Men jag hade ju lovat mig själv så var bara till att göra det. Supernöjd med det.

Maten har dock gått så där de sista dagarna. Varit grymt sugen på allt och inget. Blivit lite extra pasta och bröd och så. Får skärpa till mig och satsa på frukt när suget sätter in. Inte bra för magen med allt det andra, blir alldeles svullen och bubblig.

Saknar när jag var i början av graviditeten och bara var lite småtjock för att jag hade ätit för mycket godis, haha. 

Gymdags

Inlägget skrivet: 2014-08-03 Klockan 10:04:06

Snart dags för gymmet. Får ju se till att det blir minst en gång/vecka i alla fall. Hade helst gått tre gånger i veckan. Den här veckan fastnade jag dock i soffan efter jobbet alldeles för lätt. Får planera bättre för denna vecka som kommer.

Börjar även bli svårt att hitta träningströjor som passar. Till och med de stora tröjorna börjar bli för små nu. Får väl börja låna Fredriks snart ;-)

Vecka 35 (v 34+1)